ETTEVAATUST, MEHED/ Rootsi vetest leiti munandeid sööv kala!

Elu24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi vetest leitud kala.
Rootsi vetest leitud kala. Foto: The Independent.

Kõlab pigem kui labase õudusfilmi stsenaarium, kuid esmakordselt avastati Euroopa vetest väga ohtliku mainega piraaja-taoline kala Colossoma macropomum.

Täpsemalt leiti Rootsi lõunaranniku lähedalt 21 sentimeetri pikkune munandeid himustav kala.

Eksperdid on hoiatanud mehi, kes plaanivad minna ujuma Rootsi ja Taani vahel asuvasse Öresundi kanalisse, sest just seal kõne all olevat kala nähti.

Meeste munanditele ohtlik kala on piraaja sugulane ning tavaliselt leidub seda Amazonase jões. Kala võib kasvada kuni 90 sentimeetri pikkuseks ning kaaluda lausa 25 kilogrammi.

The Independenti andmetel on mitmed Lõuna-Ameerika kalamehed kala hammustuse tõttu oma munandid kaotanud ning verekaotusesse surnud.

Taani kalaekspert Henrik Carl sõnab, et kalad hammustavad mehi munanditest nälja leevendamiseks ning valivad munandid just selle tõttu, et need ei ole nende suu jaoks ei liiga suured ega liiga väikesed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles