Pärnusse koguneb koerte koorekiht

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka seekordsel Raeküla staadionil toimuval koertenäitusel peavad koerad läbima takistusraja.
Ka seekordsel Raeküla staadionil toimuval koertenäitusel peavad koerad läbima takistusraja. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnu piirkondliku koerakasvatajate klubi eestvedamisel korraldatakse laupäeval, 27. juunil Raeküla staadionil kell 9

agility

-võistlus ja kell 10 algab sealsamas rahvusvaheline koerte iludusvõistlus.

Näitusel osaleb 1573 koera, kes esindavad 200 tõugu.

Tund enne koerte iludusvõistlust pannakse kaalukausile 70 koera kuulekus, osavus ja taiplikkus, mida rahvusvaheliselt tuntakse

agility

nime all.

Agility sai 1970. aastate lõpus alguse Inglismaalt, kus ratsasportlasest koerakasvataja John Varley mõtles välja hobuste takistussõiduga sarnava hüpperaja koerte tarvis. Nüüdseks on sellest kasvanud populaarne reeglitega võistlus, kus tandrile läheb koer koos koerajuhiga, kes hääle või kehakeele abil suunab võistlevat looma õiges järjekorras ja veatult takistusi läbima.

Kuna takistused on isesugused ning igal võistlusel nõutakse nende läbimist eri järjekorras, on tähtis, et koer on õppinud seostama konkreetset käsklust kindla takistusega.

"Kellele meeldib rohkem vaadata lõbusat agility-võistlust, saavad laupäeval kindlasti elamuse," lubas koertenäituse üks korraldajaist Helle Kärdi. "Aga neile, kellele meeldivad lihtsalt ilusad koerad, on kindlasti maiuspalaks päeva kauneima koera valimine iludusvõistluse lõppvoorus."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles