SuperNoova 2009 sööstab uude kümnendisse enneolematult rikkaliku eriauhindade sülemiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SuperNoova kosmilised auhinnad
SuperNoova kosmilised auhinnad Foto: SuperNoova

SuperNoova noorema ja vanema kategooria peavõitjaid ootab traditsiooniliselt rahaline auhind, mis on raskete majandusolude kiuste tõusnud uutesse kõrgustesse. Vanema kategooria võitja pälvib 100 000 ja noorema kategooria võitja 25 000 krooni.

Mõlema vanuseastme võitjad võetakse automaatselt vastu Eesti Moedisaini Liitu ning neil avaneb võimalus presenteerida enda kollektsioone ka sügisesel Tallinna moenädalal. Lisaks ootab mõlema kategooria võitjaid pärast pingelist võistlust välja teenitud puhkus, milleks on Horizont Traveli poolt päikesereis Kreetale.

Tänavu saabub SuperNoova finaalvõistlust vaatama ning kajastama telekanali Fashion TV omanik Michel Adam Lisowski, kes valib kahekümne finalisti seast välja esimese moekanali ametliku disaineri, kel avaneb võimalus disainida F-TV järgmise hooaja kollektsioon.

Saksamaal toimuv Baltic Fashion Award valib välja disaineri, kel avaneb võimalus osaleda sügisel aset leidval Balti mere moedisainerite konkursil ning kaks disainerit, kes on oodatud juuli alguses Saksa-Poola ühissaarel Usedom toimuvale suvisele moegalale Brigde Of Fashion.

Usedomi kuurortsaare Heringsdorfi meresillast ehitatakse sel päeval üle 400 meetri pikkune catwalk. Eelmisel aastal kõndis sellel Euroopa kõige pikemal vaatelaval üle 130 hoolikalt valitud kostüümi, nende seas ka SuperNoova 2008 võidukollektsioonid.

Sel aastal on võistluse käigule võimalik sõna sekka öelda ka pealtvaatajatel, sest peavõitudele lisaks valitakse publiku lemmik ning auhinnatakse teda kui kõige inspireerivamat disainerit Sony Ericcsoni poolt välja pandud uue stiilse mobiiltelefoniga. Juba kuuendat aastat järjest kuulutatakse välja ka Eesti Ekspressi poolt «MI MI Moekeisri» tiitel.

Lisaks disaineritele ootavad auhinnad ka modelle. Esmakordselt SuperNoova ajaloos on modellidele kokku pandud eraldi žürii. žürii, mis koosneb erinevate maade modelliagentuuride juhtidest valib välja suurima potentsiaaliga modellid, kes saavad esinduslepingu New Yorgi, Milano, Pariisi või mõne muu moepealinna nimeka modelliagentuuriga.

Limiteeritud kogus pileteid SuperNoova moegalale on saadaval Piletilevi müügipunktides üle Eesti ning Vene Teatri kassas. Kohapeal lähevad piletit müüki vaid juhul, kui üritust ei müüda eelmüügist välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles