Võidupüha üritused Tallinnas

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VABADUSSÕJA VÕIDUSAMMAS
VABADUSSÕJA VÕIDUSAMMAS Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Võidupüha tähistamine algab pealinnas esmaspäeva, 22. juuni õhtul Vabaduse väljakul Harju mäe nõlval kell 23 Vabadussõja võidusamba piduliku avatseremooniaga.

Sammas avatakse võidupüha ehk 23. juuni esimestel minutitel, teatas Raepress.

Samba avamisele eelneva tseremoonia idee ja lavastuse autor on Margus Kasterpalu, kes on tseremoonia üles ehitanud Urmas Sisaski oratooriumi "Pro Patria" muusikale.

Oratooriumi esitab 200 vabatahtlikust koosnev segakoor, kus on lauljaid nii Tallinna, Tartu kui Pärnu kooridest. Dirigeerib kaitseväe orkestri dirigent kolonelleitnant Peeter Saan, kaasa teeb kaitseväe orkester.

Seoses Vabadussõja võidusamba avamise pidustustega 22. juuni ööl vastu 23. juunit pikendatakse Tallinna põhisuundadel ühistranspordiliinide tööaega.

Bussiliinidele nr 1a, 18, 40, 60 ja 67 ning trollibussiliinidele nr 3 ja 6 lisatakse täiendav väljumine kesklinnast öösel kell 1 ja 2.

Liinide nr 1a, 18 ja 40 ööbussid väljuvad Postimaja kõrvalt Hobujaama peatusest, liinid nr 60 ja 67 ning trollibussid oma tavapeatustest. Trammiliinid nr 1 ja 4 väljuvad Hobujaama peatusest Ülemiste ja Kadrioru suunal kell 00.35 ja 1.35 ning Kopli ja Tondi suunal kell 1 ja 2.

Jüriöö pargis süüdatakse teisipäeval, 23. juunil kell 14 vabaduselõke. Kõne peavad Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Kaitseliidu Tallinna maleva pealik Eduard Nikkari jt.

Ühtlasi saadetakse sealt tuled teele Tallinna piirkondadesse, kus nendest õhtul süüdatakse jaanituled.

Võidutuld jaanitule süütamiseks võivad kaasa saada kõik linnakodanikudki. Jüriöö pargist liigub tuli edasi Sõjaväekalmistule ja jõuab lõpuks reaalkooli juurde.

Mustamäel tähistatakse võidupüha 23. juunil kell 14 Männi pargis.

Esinevad Kaitseliidu ja tuletõrje orkester ning lähemalt saab tutvuda käsi- ja tulirelvadega, tehakse näomaalinguid jpm. Üritust juhib Kaitseliidu vanematekogu liige Tiit Kivikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles