Aasta kõige õnnelikum päev on täna?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta kõige õnnelikum päev on täna?
Aasta kõige õnnelikum päev on täna? Foto: SCANPIX

Briti psühholoogi sõnul võib täna, 19. juunil selle aasta kõige õnnelikum päev olla.

Psühholoog Cliff Arnalli arvates võivad inimesed end täna varasemast õnnelikumalt tunda, kirjutab The Telegraph.

Arnall lisas, et inimesed on tüdinenud pidevalt korrutatavast majanduslangusest ning on hakanud otsima võimalusi oma meeleolu parandamiseks.

Psühholoogi sõnul tõstavad inimesed oma heaolu ning parandavad enesetunnet kallite inimeste ja sõprade seltsis viibimise, looduses olemise, puhkepäevade ja puhkusega.

Arnall koostas ka õnnelikkuse valemi, mis on järgmine:  O + (N x S) + Cpm/T + He.

O tähendab värskes õhus viibimist, N loodust, S häid sotsiaalseid suhteid, Cpm lapsepõlvesuvede mälestusi ja positiivseid mõtteid, T õhutemperatuuri ning He rõõm saabuva nädalalõpu või pühade puhul.

Värskes õhus viibimisele liidetakse loodus korda sotsiaalsed suhted ning sellele omakorda liidetakse lapsepõlvesuvede mälestused, mis on jagatud õhutemperatuuriga ning liidetud veel rõõm saabuva nädalalõpu või puhkuse üle.

«Inimesed mõtlevad majanduslangusest, kuid kuna sellest ollakse väsimas, siis hakkavad paljud teised, elu mõnusaks muutvad faktorid hoopis tähtsamat rolli mängima,» selgitas psühholoog.

Ka mängib inimeste õnnetunde juures suurt rolli see, et suvel on valget aega pikemalt.

«Tänane 19. juuni võib olla see päev, mil inimesed on uuesti optimismi täis. Selle alustaladeks on suvi ja pikk valge aeg. Need omakorda panevad inimesi kõigesse optimistlikumalt suhtuma,» selgitas psühholoog.

Arnall jätkas, et õnn on igaühe enda käes.

Arnall soovitab inimestel teha väike mõttekatse ja mõelda, et maailmalõpp saabub kümne minuti pärast.

«Kellega te kõigepealt ühendust võtate ja mida te neile ütlete? Selleks ei pea ootama maailmalõppu, et öelda kallitele inimestele, et te neid armastate ja end õnnelikuna tunnete,» lisas psühholoog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles