Kunagine menubänd Mr. Big alustab Euroopa tuuri Tallinnast

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mr. Big esineb septembris Tallinnas.
Mr. Big esineb septembris Tallinnas. Foto: promo

Pärast seitsmeaastast pausi kokku tulnud kunagine menubänd Mr. Big annab kontserdi 4. septembril Tallinnas klubis Rock Café.

Gunnar Viese Rock Café'st nentis, et Eesti kontsert lükkab käima bändi Euroopa tuuri ja on ainus show Baltimaades.

USAst pärit ansambli tähelend sai alguse debüütalbumiga "Mr Big" (1989), mis leidis väga hea vastuvõtu peamiselt USAs, kuid ka Jaapanis.

Teine album "Lean Into This" tagas aga bändile uskumatu edu. Sellelt albumilt pärineb lugu "To Be With You", mis tõusis 1991. aastal nädalateks edetabelite kõrgeimale positsioonile lausa 15 riigis, sealhulgas USAs, Saksamaal, Norras, Rootsis. Samalt plaadilt pärineb teinegi hittlugu "Just Take My Heart".

Mr. Big on läbi aegade olnud hinnatud kui väga filigraansete pillimeestega ansambel. Algkoosseisu kuulusid Eric Martin (vokaal), Paul Gilbert (kitarr), Billy Sheehan (bass) ja Pat Torpey (trummid).

1997. aastal lahkus Paul Gilbert, et keskenduda soolokarjäärile. Pauli asemele astus ansamblist Poison tuntud Richie Kotzen. Sellise koosseisuga ilmusid albumid "Get It Over" (2000) ja "Actual Size" (2001).

2002. aastal otsustas bänd laiali minna, millele eelnes lahkumistuur Jaapanis.

Tähistamaks kahe kümnendi möödumist esimese albumi ilmumisest, teatasid Paul, Eric, Billy ja Pat tänavu 1. veebruaril oma ühinemisplaanidest. Tallinnas esineb bänd originaalkoosseisus.

Mr. Big lubab 4. septembril Tallinnas kahetunnist show'd ja esitusele tuleb paremik bändi lugudest.

Piletimüük algab esmaspäeval, 22. juunil kell 10 Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades. Rock Cafés toimuvale kontserdile tuleb müügile 1000 piletit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles