«Naabrist parem» Kaur ja Annamaria: suvel kolime oma koju igal juhul!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Naabrist parem" Kaur ja Annamaria
"Naabrist parem" Kaur ja Annamaria Foto: Rasmus Jurkatam

Põneva võistlussaate «Naabrist parem» üheks favoriitpaariks on kindlasti Kaur Virunurm ( 24) ja Annamaria Ala (22). Noored elavad Tallinnas ja on koos olnud-elanud juba üle kolme ja poole aasta. Eilses saates võitsid nad teisi magamistoa värvimises.

«Naabrist parema» näol on tegu reality show'ga, kus omavahel võistlevad siseviimistluses ja kodukujunduses neli paari. Eestis on saade eetris teist hooaega, esimesel korral, aastal 2006, tulid võitjaks Timo ja Kristiina, kes on tänaseks nii korterist kui ka teineteisest loobunud.

Annamaria ja Kaur arvavad aga, et neid on saade hoopiski lähendanud. Tegelikult on nad kogu aeg olnud nagu sukk ja saabas, lahus ei ole oldud ühtegi ööd. «Välja arvatud siis, kui Kaur Hollandis komandeeringus käis! Siis ma ei saanud magamagi jääda, alles kell viis öösel uinusin,» jutustab Annamaria. Kui kaua Kaur siis eemal viibis, pärin. «Hmm, ühel päeval läksin ja järgmisel tulin,» kostab seepeale Kaur ise. «Jah, terve öö oli ära!» sõnab Annamaria veel lisaks.


See oli nagu saatus
Saates osalemine selgus nende jaoks viie päeva jooksul. Annamaria märkas saate kuulutust ning hakkas asja uurima. Tuli välja, et majad, mille remontimises võistlema hakatakse, asuvad Lennujaama külje all Peetrikülas – kohas, millele Annamaria ja Kaur olid juba ammu silma peale pannud.

«See oli nagu saatus. Saatsin kolmapäeval meie tutvustuse ära, juba reedel helistati ja esmaspäeval valiti meid välja,» räägib Annamaria.

Praegu elavad noored Kauri ema juures. «Vahepeal üürisime küll korterit, aga kurbade sündmuste tõttu minu perekonnas kolisime ema juurde. Kuid suveks oli meil plaanis igal juhul oma elamine soetada. Kui saate võidaksime, saaksime seda teha palju soodsamatel tingimusel.»

Oma võistlusmaja ehitavad ja sisustavadki nad sedaviisi, nagu võiks välja näha nende unelmatekodu. Uhkelt esitlevad Kaur ja Annamaria erinevaid tubasid ja räägivad oma visioonidest.

Kui jõuame magamistuppa, mille seina värvimisega nad ühe saate võitjaks osutusid, mainib Kaur, et sellest tuleb kõige vingem ruum terves majas! Üks tuba on mõeldud ka tulevaste laste jaoks. «Hetkel on ta selline nii-öelda ootel tuba, mida alguses kasutaksime külalistetoana,» tutvustab mees.

Koos on kõike lihtne teha
Järgmisena võtame Kauri ja Annamariaga ette autosõidu suurde ehituspoodi Bauhof, et mõningaid ehitusvahendeid soetada. Saan teada, et peale töö ja saate ei ole meie loo kangelastel aega teiste asjadega tegeleda. Ja seda kuni jaanipäevani! Ei mingeid sõpru, trenne ega logelemist.

Tööaja saatega jagamine on kohati päris keeruline. «Mõtlesin vahepeal, et võtaks pikema puhkuse ja keskenduks ainult ehitamisele, aga samas on ju pärast vaja, et oleks pidev ja kindel sissetulek,» avab Kaur võistluse karmimad tagamaad. Kaur töötab müügijuhina ja Annamaria Ilusalongi administraatori/ assistendina.

Paari sõbrad ja perekonnad on aga 101% kaasa elamas. «Kõik ikka toetavad nõu ja jõuga. Kauri vend näiteks on professionaalne ehitaja, tema näpunäidetest on väga palju abi olnud!» räägib Annamaria. Siinkohal tahavadki nad tänada Kauri venda Indrekut, sõpru, hoolivat peret, töökaaslasi ning Cramo ehitusseadmete renti, OÜ’d Saarwest  ja Kristjan Õismanit.

Kui poes värve ja tapeete vaatame, räägib Kaur, et Annamariaga on koos kõike lihtne teha, kuna neil on lihtsalt nii sarnane maitse: «Arvan, et see võib olla meie eeliseks ka teiste paaride ees, sest me lihtsalt mõtleme kõiges ühtemoodi.»

Kauri ja Annamaria kohtumise lugu
Annamaria ja Kaur kohtusid õe ja venna kaudu, kellest esimene on Annamaria sõbranna ja teine Kauri sõber. «See oli sõbranna juures köögis, kui Kauri esimest korda nägin. Kuidagi tundsin kohe, et see mees ongi minu jaoks see õige,» meenutab Annamaria.

Kaur jutustab aga, et eelmisel õhtul oli just üks vägev pidu maha peetud. «Kui lõpuks maast lahti saime, läksime kööki söögi- ja joogipoolist otsima. Märkasin Annamariat ja mõtlesin, kui ilus ta on. Teadsin, et tahan teda kindlasti uuesti näha.»

Peagi saabus jaanipäev, kus noored teineteist leidsid ning mõistsid üsna pea, et nii võiks olla elu lõpuni. «Praegu ongi see seis, et ainult oma kodu on puudu,» räägivad Kaur ja Annamaria.


Naabritest paremad?
Seda, kas Kaur ja Annamaria on oma naabritest paremad, ei oska nad veel öelda. Eks häid ja halvemaid külgi on kõigil. Kellel parem maja asukoht, kellel värskemad ideed, kellel rohkem kogemusi.

Annamaria ise tegi juba esimeses saates väikese apsaka: «Sattusin seina pahteldamisel nii hoogu, et ei jätnud ühtegi pragu katmata. Lõpuks tuli välja, et pahteldasin suure hoolega hariliku pliiatsiga tõmmatud joont.» «Noh, tegijal juhtub nii mõndagi,» arvab Kaur seepeale ja teeb oma väljavalitule silma.

Lõbusaid juhtumeid on saate jooksul olnud teisigi. Näiteks ühel õhtul koputas keegi uksele. «Läksime kohe alla vaatama, et huvitav, kas naabrid on tulnud vaatama, kuidas me mida teeme? Seal oli aga hoopis üks väike poiss koos oma isaga, kes ütlesid, et on meie fännid ja tulid vaatama, et kuidas meil läheb ja lubasid meile pöialt hoida,» meenutab Kaur.

Kui uurin, kes võiks olla nende suurim konkurent, mainivad noored tagasihoidlikult, et mäng on alles ees ega oska veel seetõttu kedagi esile tõsta.

Kaur ja Annamaria pistavad saates «Naabrist parem» rinda kolme paariga: Maie ja Liisa, Kertu ja Kristeri ning Heleri ja Paul-Gunnariga. Saate võitja selgub jaanipäevaks.

Saate kohta saad rohkem lugeda TV3-e kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles