Dirigent pühendab kontserdi isale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu raekoda.
Pärnu raekoda. Foto: Henn Soodla

Pärnu raekoja saalis kõlab võidupüha eel, 21. juunil taas sõjameeste ühenduse Pärnu meeskoori laul, kontsert "Ilus on maa, mida armastan" märgib noorsoo-organisatsioonide rajaja ning pedagoogi Elmar Veetamme 100. sünniaastapäeva.


Ülemaalise Eesti noorsoo ühenduse rajaja mitmes maakonnas Elmar Veetamm (5.06.1909 - 20.06.1994) töötas kooljuhi ja õpetajana, elutee viis teda perega Veelikse, Massiaru ja Väljaküla kooli. Koori dirigent Helle Kullamaa on pärinud isalt töökuse ja algatusvõime ning võib tähistada tööjuubelit, sest on õpetanud laulmist ja juhatanud Pärnumaal koore 50 aastat.



Kontserdil kõlavad laulud kodust, rahust ja vabadusvõitlusest, kaastegevad on naisansambel Kadri, poistekoor KA-O-KA, solist Maidu Maamees, klaveril saadab Krista Jalango ja vahetekste loeb Aino Kungla.



Kontsert algab kell 12, kestab poolteist tundi ja on kuulajaile tasuta, toetavad Eesti kultuurkapital ja Pärnu linnavalitsus. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles