Kunstnike maja kutsub avatud kunsti päevale

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kunstnike maja Nikolai tänaval.
Pärnu kunstnike maja Nikolai tänaval. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel pühapäeval, 21. juunil avab Pärnu kunstnike maja uksed avatud kunsti päevaks.


Pärnu linnagalerii kuraator Mari Kartau rääkis Raadio Pärnule, et kunstnike majas on hulk kunstnike ateljeesid ja organisatsioonide peakortereid. Samuti on seal ruumid muude kultuurialade esindajatele, nagu tantsijad ja muusikud.

Rahvale on tavaliselt avatud maja esimene korrus, avatud kunsti päeval on lahti aga kogu maja ja tutvuda saab nii maja asukate igapäevategevusega kui ise kätt proovida. Kutsutud on külalised, kes küll Kartau ütlust mööda püsivalt kunstnike majas ei tööta, kuid osalevad aktiivselt kunstitegevuses.

Kunstnikud annavad rahvale võimaluse valmistada taaskasutusmaterjalist ehteid, teha tekstiilitrükki ja kududa gobelääni. Maalikunstnikud pakuvad ideid, kuidas maalida selleks mitte ettenähtud esemetele ja esemetega.

Tegevuskunstik Billeneeve avab Kestavabriku, kus valmib päeva jooksul hulk ekstravagantseid kostüüme. Peale selle saab osaleda DJ-koolitusel, teha alternatiivskulptuuri ja proovida kätt fotokunstis.

Samal ajal on avatud kunstifestivali B3 näitus "BII FRII" maja asukate loomingust.

Kunstnike maja avatud uste päev on ajastatud traditsioonilisele Pärnu suve avapäevale. Avatud kunsti päev kestab 12-18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles