Vene Teatrisse toodi 10 tonni metallkonstruktsioone, et ehitada Paabeli torn

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paabeli torn
Paabeli torn Foto: Vabamõtleja.ee

Vene Teatris algas enneolematu ehitus. Teatrihoonesse toodi üle 10 tonni metallkonstruktsioone uue ruumi loomiseks projektile «Paabeli torn», millega avatakse teatri uus hooaeg.

Projekt «Paabeli torn» uurib tuntud piiblilegendi kui metafoori keelest, millega püütakse iidsest ajast saati nimetada nimetamatut ja seeläbi vabaneda hirmust, kuid mitte jõuda tõeni.

Mingis mõttes on see Sisyphose töö: kasutada sõna, et jutustada lugu sõnade sobimatusest, keele kriisist, mis on vanem kui tuhat aastat. Autorid on seadnud enda ette raske ülesande – leida meetod, millega kõnelda keele vägivallast selle kõnelejate kallal, keele reetlikkusest.

«Paabeli torniv jaoks luuakse teatris unikaalne ruum, mis ühendab Vene Teatri kunstilise juhi Marat Gatsalovi, sel aastal festivali «Kuldne Mask» «Eksperimendi» kategoorias nomineeritud Filipp Grigorjani ja omapäraste ooperilavastustega kuulsaks saanud Vassili Barhatovi kolme iseseisvat lavastust.  Lavastusruumi loomiseks kasutatakse 10 tonni metallkonstruktsioone.

Pileteid «Paabeli torni» etendustele müüakse ainult rõdule. Pileteid saab osta Vene Teatri kassast, Piletilevi müügipunktidest ja internetist (piletilevi.ee) .

Vene Teater tänab Maksim Liksutovi perekonda metseenliku toetuse eest.

Sellel hooajal on Vene Teatri partnerid GoRail ja BLRT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles