Toomemäel lauldakse sünnitusmaja auks regilaule

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Hints laulab Toomemäel regilaule.
Anna Hints laulab Toomemäel regilaule. Foto: LAURI KULPSOO/PM/SCANPIX BALTICS

Tartu kõrgema kunstikooli lõpetaja Anna Hints kutsub kõiki naisi kolmapäeval, 17. juunil kell 19 Tartusse Toomemäele endise sünnitusmaja ümber regilaule laulma.

Kuigi sünnitusmaja selles hoones enam pole, on paik paljude inimeste jaoks mälestustega seotud. Sünnitusmaja ümber laulmine on austusavaldus sellele paigale ning kõigile naistele ehk emadele ja tütardele.

22. juunini Tartu Toomemäel endise sünnitusmaja juures toimuv kohaspetsiifiline fotoinstallatsioon "Ema ja tütar" on osa Hintsi diplomitööst, mis on pühendatud naiseks ja emaks olemisele, sündimisele kui pühale aktile.

Naiste laulu saatel sõlmitakse kolmapäeval sünnitusmaja ümber punased ja sinised lõngad.

"Pühade puude külge lõnga sidumine on vana komme," märkis Hints. "Laulu saatel lõnga sidumine sünnitusmaja ümber märgistab paiga kui püha koha."

Sünnitusmaja kolis Toomemäelt Maarjamõisa haiglasse 2008. aasta detsembris. Praegu seisab hoone tühjana ja kuulub Tartu ülikoolile, kes pole veel remondiga alustanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles