Finlandia-Talo organist annab Kadrinas kontserdi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markku Heikinheimo.
Markku Heikinheimo. Foto: Erakogu

Kadrina kiriku Hermann-orelil annab 21. juunil kell 19 kontserdi Helsinki Sibeliuse Akadeemia õppejõud, Finlandia-Talo organist Markku Heikinheimo.


Heikinheimo on lõpetanud Sibeliuse aastal 1974, õpetajaks Enzio Forsblom.



Pärast samal aastal Helsinki Finlandia-kontserdisaalis toimunud debüütkontserti jätkas ta õpinguid Pariisis Marie-Claire Alaini juhendamisel.



Markku Heikinheimo on esinenud soolokontsertidega ning ka orkestrisolistina Soomes ja välismaal. Sibeliuse Akadeemia oreli eriala õppejõuna töötab ta alates 1981.


aastast.



Tema teiseks tööülesandeks on vastutada Finlandia-kontserdisaali oreli eest ja ta on ka tegutsenud seal korraldatavate orelikontsertide produtsendina.



Heikinheimo on avaldanud artikleid ja õppematerjali orelimuusikast ning -ajaloost, samuti on ta salvestanud kaks CD-plaati: 30. aastat Finlandia-kontsertsaali orelit (2003) ja Lars Karlssoni oreliteosed (2007). Kontserdi läbiviimist toetab Eesti Kultuurkapital. Sissepääs kontserdile on vaba, kogutavad annetused lähevad oreli remondi heaks.



Kadrina kiriku ajaloolise Hermann-oreli remondi esimene etapp valmis eelmisel aastal, mille tulemusena taassündis oreli algne huvitav kõlapilt.



Kadrina Kiriku Oreli Sihtasutuse juhataja Külli Erikson ütles, et Ugale Orelitöökoda saab oreli mehaanikaosa remonditöid jätkata Kadrina vallavalitsuse, Kohaliku Omaalgatuse Programmi ja suurema eraannetuse toel juba käesoleva aasta augustikuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles