Kultuurikatla Aias esietendub koguperelavastus «Cirque de Maison»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Cirque de Maison»
«Cirque de Maison» Foto: www.facebook.com

13. augustil kell 15.00 ja 18.00 esietendub Kultuurikatla Aias OMAtsirkuse grupilt Antiik koguperelavastus «Cirque de Maison».

«Cirque de Maison» on OMAtsrikuse grupi Antiik esimene avalik ülesastumine. Lavastuses on kodu, on köök, on magamistuba, on inimesed, kes elavad oma kodus justkui tavapärast elu, kuid kõik on natuke valesti, natuke viltu, natuke tagurpidi, natuke nagu Pipi Pikksuka raamatus. Etenduste käigus saavad vaatajad soovi korral kaasa lüüa ning erinevaid trikke proovida ja katsetada. 
 
Antiik gruppi kuuluvad täiskasvanud tsirkuse harrastajad, kes on tegelenud tsirkuse ja akrobaatikaga viimased kolm aastat. Nende seas on raamatupidajaid, toimetajaid, emasid, IT-mehi jne.

OMAtsirkuse harrastajate grupi liige Ingrid sõnab: «Mina teen tsirkust sellepärast, et see on lõbus ja ma suudan seda teha. See viimane on väga oluline punkt ja motivaator. Olen vaadanud ja imetlenud artiste ja mõelnud, et mina küll midagi sellist kunagi ei suudaks teha. Ja siis äkki kui oled keskeas, satud OMAtsirkusesse ja ühtäkki taipad, et wow - ma ikkagi suudan trikitada trapetsil. Elik - igaüks tegelikult suudab.»

OMAtsirkus on tegutsenud alates 1999. aastast. Peamiselt tegeldakse laste ja noorte tsirkuse-ja akrobaatikatreeningutega. OMAtsirkus on esinenud mitmetel rahvusvahelistel tsirkusefestivalidel, Saksamaal, USAs, Rootsis, Lätis ja mujal.

OMAtsirkuse jaoks pole kõik trikid köitel ja trapetsitel, monoratastel ja rõngastega, kurikate ja pallidega, žongleerimine, akrobaatika ja ekvilibristika (tasakaalukunst) eesmärk omaette. Trikk kui selline on säärase tsirkuse puhul küll jätkuvalt olemas, aga see ei pruugi enam olla asi iseeneses, pigem osake tervikust. Sellise tsirkusega võib teha ja väljendada sisuliselt kõike, sh käsitleda inimeksistentsi paineid – miski pole võimatu.

Lavastus ja esitus: OMAtsirkuse grupp Antiik
Konsultant: Kaja KannKultuurikatla Aias, 13.augustil 2013 kell 15.00 ja 18.00
NB! Etendused on vaatajatele tasuta
Info lavastuse kohta leiad SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles