Fotod: teisel päeval sai "Rabarockist" mudarokk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wildhearts Rabarockil.
Wildhearts Rabarockil. Foto: Pärtel Prins

Trotsides kõiki halbu ilmaennustusi, avas "Rabarocki" Pedigree päikesepaistel rokkides. Rahvas istus murul, jõi õlut ja nautis head muusikat.

Laupäeva hommik algas aga külma ilma ja kõva tuulega, millest peagi kujunes välja kohutav vihmasadu. Targemad inimesed olid juba varakult end vihmavarjude ja keepidega varustanud ning oma telgidki kiledega katnud.

Suvi algab "Rabarockiga"

Neil, kes seda ei teinud, oli aga hea võimalus vabas looduses duši all käia ja hiljem telgis basseinimõnusid nautida. Jalanõude kandmisest otsustas enamik inimesi sootuks loobuda ja nii patseeritigi mudas paljajalu.

Ometi ei paistnud vihm rahvast oluliselt häirivat ja lava ees seisti prügikottidesse mähitultki.

Festivali korraldaja Kristo Rajasaare lubas, et "Rabarock" tuleb järgmiselgi aastal. Seda festivali on vaja nii Eesti bändidele kui ustavale publikule. Pealegi on maailmas sadu bände, keda tahaks Eestis näha ja siia tuua.

„Tahaks väga, et uus generatsioon kasvaks üles riigis, kus on üks suur suvefestival," märkis Rajasaare. „Ega oskagi suve algust "Rabarockita" enam ette kujutada. Eriti hea meel on selle üle, et koos festivaliga on hoogsalt kasvanud ja arenenud Eesti bändimaastik. Olulised regioonid on meil endiselt teemaks, aga pidevalt tuleb peale uut, värsket ja head muusikat. Oleme uhked, et meie bände oli sel korral folgist hiphopini ehk Zetodest Toe Tagini."

Festivalil esines 18 bändi

Peale kahel laval toimuva sai "Rabarockil" meelt lahutada ööklubis, hevikaraokes, rularambil ja käia saunas. Mõni kohale tulnud Pärnu punkar lubas sauna minna saabastes.

Reedel laval olnud The Wildheartsi esinemine jättis erinevalt oodatust natuke külmaks. Ehk oli asi selles, et neil pole pärast narkootikumidest loobumist enam endist hoogu sees.

Velikije Luki läks laval aga nii hoogu, et nende esinemine kestis kõvasti üle plaanitud aja.

Õhtu kõrghetked olid kindlasti industriaalenergiast laetud Static-Xi ja KMFDMi esinemised.

Laupäeva vihmase hommiku tõmbas mõnusalt käima heviaeroobika, andes päevale tempoka stardi.

Värske Briti tantsuroki sound'i tõid festivalile A Human ja Robots in Disguise, kes võtsid vihmasest ilmast rõõmuga viimast, hüpates mõlemad viimase loo ajal publikusse.

Rahva suureks pettumuseks esinesid Kosmikud erinevalt oma tavapärasest alasti olekust seekord hoopis ülikondades.

Festivali teise päeva staarid olid kindlasti kodumaine No-Big-Silence (NBS), kes esitles oma uut albumit „Starstealer", ja elektropopi kuningaks tituleeritud Gary Numan.

Pärast laupäevaseid võimsaid esinemisi suundus rahvas "Rabarocki" ööklubisse, kus nii Röövel Ööbik kui Toe Tag andsid täismajale fantastilised hetked. Pidu jätkus Paul Oja DJ-setiga, mida saatis live-trummidel Kallervo Karu. Kella 6 paiku hommikul andis peole finaali Onu Bella hoogne sett.

Vihmaga tekkis palju geniaalseid mõtteid

Rahva rõõmuks loopisid pillimehed neid kontsertide ajal pea kõigega, millega lavatingimustes võimalik: trummipulkade, käterättide ja isegi veepudelite ning joogitopsidega.

Kõige tähelepanuväärsemaks osutus kindlasti NBSi rahva hulka visatud mandoliin, mida oli kasutatud bändi uue albumi salvestamisel. Kitarrist Kristo Kotkas leppis enne pilli viskamist publikuga kokku, et pilli katki ei tehta.

Mandoliini pidi saama endale see, kes kerest kinni saab,  keegi kaelast haarata ja endale sikutama hakata ei tohtinud.

Internetis on juba üleval pildiseeriad sopaloikudesse sukeluvatest festivalikülastajatest. Nii mõnigi harrastas mudamaadlust ja kohalik Metsatöllu fänn Andrus Pajumäe üritas isegi õngega mudaloigust kala püüda.

Andrusel pidi igal aastal Töllu jaoks eriline riietus olema. Tänavu tuli tal väravas turvameestega rinda pista, sest nood ei tahtnud teda omatehtud vibuga sisse lasta.

Õhtul võis näha õnnetult ringi jalutavat jääkaru, kes otsis oma lava ees ringi lennanud pead. Nii küsiski ta nukralt möödujatelt: „Tere, ega te mu pead näinud ole?"

Festivalile piletit ostmata

Nagu festivalidel ikka, leidus seegi kord inimesi, kes trügisid näiteks telklaagrisse aia alt ja pääsesid bände nautima kellelgi üle käe tulnud käepaelaga. Mõni aga ainult telklasse jooma tuligi.

Jan Tallinnast sattus üritusele aga hoopis kummalisel moel. Nimelt oli ta plaaninud Levika eest koju minna, kui keegi taksosse istudes karjus, et läheb "Rabarockile" ja kas keegi tahab kaasa tulla. Nii istuski noormees autosse ja leidis ennast koos tundmatuga festivalilt.

Rahvast oli veidi vähem kui eelmistel kordadel. Festivali 8000 külalisest viidi Rapla arestimajja kainenema 12 purjus inimest. Alkoholi tarvitanud alaealisi tabati neli.

Politsei pani puhuma kõik ürituselt ära sõitvad autojuhid. Algsetel andmetel oli neist joobes kuus isikut. Kokku oli liikluseeskirja vastu eksijaid 36.

Peale selle alustati kaks kriminaalmenetlust. Laupäeva öösel varastati piiratud territooriumilt asutusele kuuluv vihmavari ja kaelaehete ning käevõrudega raam. Teine menetlus alustati aga festivalile piletita tunginud 17aastase noormehe suhtes. Selle eest ootab teda kuni aastane vangistus või paremal juhul rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles