Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Heeringas ja kartul kohtuvad salatis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tea Raidsalu
Copy
Suvised salatid heeringast
Suvised salatid heeringast Foto: Sille Varblane

Need suvised salatid on hea vaheldus traditsioonilisele toidukorrale: keedetud kartul ja hapukoorega heeringas. Koostisosad on enam-vähem samad, kuid tulemus hoopis teine.

Murulauguga kartuli-heeringasalat

2 liitri jagu kuubikuteks tükeldatud kartuleid
300-400-grammine sibulaga soolaheeringas või lihtsalt soolaheeringat ja mugulsibul
50 g murulauku

Kartulisalat tuleb palju parem, kui kartulid kooritakse alles pärast keetmist. Kartulikuubikutele lisasin hakitud murulauku. Kasutasin soolaheeringat, mis on pakis koos sibulaga. Hakkisin selle peenemaks, kuid pakis olevat õli salatisse ei valanud. Pakis olevad sibulad sobivad väga hästi, sest on huvitava maitsega ega ole nii kanged kui toores sibul. Viimasena lisasin hapukoore ja soola.
Salat sai hea!

Rohelisega heeringa-kodujuustusalat

soolaheeringat
karp kodujuustu
kimp murulauku
lehtsalatit
hapukoort
(soola)
Kõik koostisained segada. Kui kasutada väikepakendis müüdavat heeringafileed, siis võib valida sibulaga heeringa või lisada salatile toorest sibulat. Sobib keedetud kartuli kõrvale või lihtsalt leivaga.

www.toidupildid.blogspot.com

Tagasi üles