Survekeedupoti ja seljakoti kohta guugeldanute kodu otsiti läbi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Survekeedupott
Survekeedupott Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis jäi  terrorismi vastu võitlevatele ekspertidele silma üks paar, kes Google`i otsingumootori abil otsis informatsiooni survekeedupoti ja seljakottide kohta.

Blogija ja ajakirjanik Michele Catalano otsis survekeedupottide kohta infot, kuna tahtis kinoat ehk Tšiili hanemaltsa keeta, edastab Yahoo News.

Naise teadmata kasutas sama arvutit ka ta abikaasa, kes otsis Google`i abil infot matkaseljakottide kohta, sest ta vajas matka jaoks uut seljakotti.

Paari 20-aastane poeg aga guugeldas Bostoni maratonil toimunud pommiplahvatuste kohta ning seda kuidas pommipanijad pomme valmistasid.

Kõigi nende kolme otsingu puhul oli tegemist süütu infootsimisega.

Need guugeldamised jäid aga silma USA terrorismivastase võitluse luureametnikele.

Catalano sõnul otsis terrorismivastase võitluse üksus ja eriagendid internetiuuringute tõttu nende kodu ja arvutid läbi. Nad ei leidnud midagi kahtlust äratavat.

Kui naine selgitas ta kodu läbi otsinud eriüksuslastele, et ta vajas survekeedunõud kinoa keetmiseks, siis küsiti talt, et mis asi see kinoa on, kas midagi ohtlikku.

Selle aasta aprillis leidis Bostonis maratoni finišialal aset kaks pommiplahvatust, milles hukkus kolm ja sai vigastada üle 200 inimese.

Plahvatuste korraldajateks olid kaks Tšetšeeni päritolu venda Tamerlan ja Džohhar Tsarnajev, kes õppisid ja elasid USAs. Tamerlan Tsarnajev hukkus politseiga peetud tulevahetuses ning Džohhar Tsarnajev anti kohtu alla.

USA võimud hakkasid pärast seda pingsamalt jälgima, kas internetist otsitakse infot survekeedupottide kohta, sest vendade pommid olid ehitatud survekeedupottidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles