Enn Veskimägi: noortel on väär arusaam, et kõrgharitud saavad rohkem palka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõõrumaa korraldas James Bondi afteka US Galeriis.
Ärimees Enn Veskimägi käsi taastub suvisest kukkumisest jalgrattaga
Sõõrumaa korraldas James Bondi afteka US Galeriis. Ärimees Enn Veskimägi käsi taastub suvisest kukkumisest jalgrattaga Foto: Viktor Burkivski

Ettevõtja Enn Veskimägi pajatab ajakirja Naised veergudel, et noored peaksid enne eriala valikut ikka uurima, millistele töödele on nõudlust.

Ettevõtja arvates saavad just sellest alguse ka kõik probleemid. Noorte seas popp ärijuhtimine ei taga ju veel töökohta.

Enn Veskimägi: Minu töö valdkonnas oleks vaja näiteks igasuguseid pingijuhte, aga neid pole kusagilt võtta, seega koolitame neid ettevõttes ise ja hea töömees saab meil ikka Eesti keskmisest ka rohkem palka.

Kui sellest aastast on kõrgharidus tasuta, siis võib see paljudele olla lihtsalt lapsepõlve pikendus. Kui haridus on tasuline, siis inimene vähemalt analüüsib, mille eest ta maksab. Inimene ei taha ju, et ta raha tühja läheks.

Noortel on väär arusaam, et kõrgharitud saavad rohkem palka. Palka ei taga paber, vaid kogemused ja võimed.

Mida sina arvad? Kas Eestis on liiga palju kõrgharidusega töötuid?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles