Ameeriklane sai teada, et ta on eproktofiil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklane sai teada, et ta on eproktofiil
Ameeriklane sai teada, et ta on eproktofiil Foto: SCANPIX

Ennast Bradiks nimetav mees avaldas internetis, et ta erutub ja tal tekib erektsioon kõhutuule peale.

Bradi ebatavalise seksuaaleelistusega tegeles psühholoog Mark Griffiths, kirjutab Live Science.

Griffiths diagnoosis, et mees on eproktofiil ehk keegi, kes erutub kõhutuule peale.

Olles biseksuaalne, erutub Brad nii meeste kui naiste loomuliku vajaduse tõttu.

Brad selgitas Griffithsile, kuidas tal eproktofiilia tekkis. Mehe sõnul oli ta kooliajal armunud ühte klassiõesse, kes kogemata tunnis peeretas. Pärast seda avastas ta, et on teiste inimeste kõhutuulest sõltuvuses.

«Mida haisvam ja valjem peer ning mida ilusam naine, seda enam mind see erutab. Selle tõttu on minu elus suured käärid sotsiaalsete reeglite ja reaalsuse vahel,» nentis mees.

Griffiths uuris interneti abil teise sarnaseid normist kõrvale kalduvaid seksuaalsuse ilminguid ehk parafiiliaid. Ta leidis veel kuus ebatavalist parafiilia juhtumit.

Brad siiski on ainuke, kellel Griffiths diagnoosis eproktofiilia.

Parafiilia ei ole midagi uut. Kirjanik James Joyce paljastas oma eproktofiilia 1909. aastal naisele kirjutatud kirjas. See kiri avalikustati 1970. aastatel postuumselt.

Terminit sadistlik parafiilia seostatakse 18. sajandi Prantsusmaa aadliku Donatien Alphonse François de Sade´i ehk markii de Sade`iga.

De Sade kirjutas lugusid, kus oli seksuaalvägivalda, parafiiliaid ja mõrvu.

Isegi tänapäeval on parafiilia tabu.

«Eproktofiile ja parafiile nähakse negatiivses valguses ja neid inimesi peetakse patoloogiliseks. Bradi juhtumi puhul on ta sõltuvus tema jaoks positiivne,» nentis psühholoog.

Griffithsi sõnul ei soovi enamik parafiilia all kannatajatest oma ebatavalisusest loobuda, sest see on mõnutunde allikas.

Individuaalselt on parafiiliate puhul tegemist isiku seksuaalse eelistusega. Ühiskonnas aga peetakse neid normist kõrvale kaldumiseks.

Samas võivad erinevate seksuaalsete eelistustega inimesed moodustada subkultuure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles