Ropendamises süüdistatud muuseumitöötaja lahkus ametist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletimüüja Eerik Päll, kes lapsed Pärnu rongimuuseumis persse saatis
Piletimüüja Eerik Päll, kes lapsed Pärnu rongimuuseumis persse saatis Foto: Reporter.ee

Ropendamises süüdistatud Pärnumaal Lavassaares asuva Eesti raudteemuuseumi teenindaja Erik Päll lahkus töölt omal soovil ja nüüd peab muuseum tööle võtma kooliõpilased.

«Erik on ka sellepärast ametlikult telekaamera ees vabandanud, samuti ka juhtkonna nimel üks juhatuse liikmetest,» ütles raudteemuuseumi juhatuse esimees Mehis Helme Õhtulehele.

Reisikirjanik Marko Kaldur vahendas möödunud nädalal, kuidas 23. juulil Pärnumaal Lavassaare Raudteemuuseumis sõimas muuseumitöötaja ropult läbi muuseumi saabunud külastajad, teiste seas ka alaealised lapsed. Näiteks kasutas ta väljendeid «kas arvate, et teie kuradi 20 euro pärast hakkan [veduri] katlaid sooja panema?», nähvas vedureid uudistanud kuueaastasele lapsele«kao sealt minema!» ning hõikas külastajate lahkumisel neile järgi: «MINGE TE ÕIGE PERSSE!!!».

Helme sõnul avaldas Kalduri seltskond muuseumi jõudes pahameelt piletihindade üle ja soovis mitte just kõige rahumeelsemal moel hinnaalandust. Sama lugu oli rongisõiduga, mille korraldamist kohe nõuti. Helme lisas, et tunnistaja ja Eriku sõnul ei kasutanud ta mingeid roppusi: «Ta kõneles vaid ärritatult ja ehk kasutas ka veidi nn raudteekeelt, mis iseenesest ei ole roppus, vaid ongi ligi 100 aastat raudteel kasutusel olnud suhtluskeel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles