Sakslanna sai kaheksa imiku tapmise eest 15 aastat vanglat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sabine H.
Sabine H. Foto: welt.de

Saksamaal Frankfurt an der Oderis lõppes eile kohtuprotsess Sabine H. vastu, keda süüdistati  kaheksa tervena sündinud imiku tapmises.

Ida-Saksamaal Brieskow-Finkenheerdis elanud 42-aastasele naisele määras kohus 15 aasta pikkuse vangistuse, kirjutab welt.de.

Sabine H.  sünnitas soovimatud lapsed ajavahemikul 1992 – 1998 oma kodus. Naise sõnul tarbis ta enne sünnitust suurel hulgal alkoholi, et ta valu ei tunneks ning pärast sünnitust jättis lapsed surema.

Kokku sünnitas naine üheksa last, kuid ühe lapse puhul oli süüdistus juba vananenud. Surnud lapsed mattis naine maha või siis suurtesse aiavaasidesse.

Kohus lasi naisele teha psühhiaatrilise kontrolli. Kohtu otsus oli, et naine tappis lapsed täie mõistuse juures olles.

«Ta ei andnud mitte ühelegi lapsele võimalust ellu jääda,» sõnas kohtunik.

Naise advokaadi sooviks oli, et naisele määrataks kuni kümne aasta pikkune vanglakaristus, kuid tal ei õnnestunud seda saavutada.

Sabine H.  endine abikaasa ei teadnud enda sõnul naise rasedustest ega laste tapmisest mitte midagi.

Kohtus andis naine siiski paar vihjet selle kohta, et mees võis ta abieluvälistest rasestumistest teadlik olla. Mehe osa selles juhtumis alles uuritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles