Vägistamisuimastid levivad ööklubidest kohvikutesse!

Elu24
, Mariann Joonas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
X.O. Partyle saabus seekord tuntud strippar “Tarzan” oma showgrupiga Venemaalt.
X.O. Partyle saabus seekord tuntud strippar “Tarzan” oma showgrupiga Venemaalt. Foto: AFP / Scanpix

Suvine pidutsemine võib lõppeda kurvalt. Vägistamisuimastid levivad ööklubidest kohvikutesse. Nii võib teie pidu lõppeda paari joogiga.

Selle suve jooksul on juba mitu arvatavat GHB ehk korgijoogi juhtumit lõpetanud nii noorte meeste kui ka naiste peoõhtu enneaegselt ja mälukaotusega. Just nii lõppes ka 29 aastase sisekujundaja Katrin Emmuse tüdrukute pidu Tallinna Solarise terrassi-kohvikus Komeet. Üks kokteil ja pilt oli läinud.

Katrin: Pärast esimest kokteili ma enam mitte midagi ei mäleta. Ärkasin kodus, tegin silmad lahti, vaatasin lakke, mitte midagi ei mäleta..., hingasin kergendatult, et kodus olin. Kuidas ma sinna sain, mis vahepeal juhtus..., mitte midagi ei mäletanud.

Katrin kahtlustab, et juba esimesse kokteili oli segatud GHBd ehk korgijooki.

Katrin: Kaine sõber kõrval ütleb, et ma olin täiesti adekvaatne, täiesti normaalne paar kokteili joonud tüdruk, ei maani täis ega mingit maani täis joobesolekut minus ei olnud. Pärast lahkusin oma sõbraga, kellega ma olevat läinud veel sööma, vanalinna peale jalutama..., ühesõnaga kõik olevat olnud täiesti normaalne.

Hommikune ärkamine oli aga tütarlapsele õudusunenägu.

Katrin: Hommikul see enesetunne..., ma pole elus midagi nii kohutavat tundnud. Hommik hakkas lihasevaluga. Selline tunne, nagu oleks terve öö trenni teinud. Paari tunni möödudes asendus see meeletute värinatega, kohutav janu, ükski toit sees ei püsinud, kõik maitsed ajasid oksendama.

Tohutule peavalule ja iiveldusele leevenduse saamiseks suundus Katrin Wismari haiglasse, kus temaga tehti klassikalised narkopohmelli protseduurid.

Ajakirjandusse jõudnud järjekordne korgiskandaal toimus Tallinnas, Solarise keskuse kohvik-terrassil Komeet.

Kohvik Komeet juhataja Pille Okk: Meie kohvikus on olnud jah väidetavalt mõni juhtum olnud, aga ööklubides juhtub seda igal ööl ja väga palju ja paraku inimesed kahjuks ei õpi sellest. Et seegi juhtum võiks olla kõigile hoiatuseks, mis võib ees oodata kuskil klubis.

Katrin Emmus: Ma kuulsin järgmise paari päeva jooksul tohutult palju sellistest juhtumitest. See oli uskumatu! Ja mitte keegi mitte kuskil ei räägi sellest avalikult! Kõik on kahtleval seisukohal. Kõik arvavad, et ah, võib-olla ma sõin midagi või pingutasin alkoholiga üle...

Aga kõik need järgmised päevad on neil olnud täpselt samasugused. Mõnel läheb pilt taskusse, mõnel ei lähe ja... See pidi olenema GHB doseerimisest. Palju sulle seda antakse. Ja vastavalt südamehaiged või allergikud reageerivad sellele üldse erinevalt.

Minu tuttavate ja tuttavate tuttavate hulgas on umbes kümme kuni viisteist inimest, kes seda on kogenud. Lähemate sugulaste hulgas nädal varem juhtus täpselt samasugune situatsioon.

Korgijoogiga mürgitamise eest on raske ka politseilt kaitset saada, sest juba peale kolme kuni nelja tunni manustamist selle aine jääki verest enam ei leia.

Vanemkomissar Reimo Raivet: Kõigepealt peaks kiiresti siiski pöörduma kiirabi poole, sest kõige tähtsam on ikkagi inimese elu ja tervis ja vajadusel hiljem politseisse.

Tervisekaitseameti andmetel ongi GHB ehk korgijook enim tundud kui vägistamisjook. Tänavakaubanduses müüakse GHBd enamasti läbipaistva vedelikuna, mis on soolakas ja imala maitsega.

GHBd manustatakse tihti just pidudel. Väikese koguse korral on mõju sarnane alkoholiga - lõbususe, jutukuse ja seksuaalse erutuvuse suurenemine ja seda eriti meestel. Seda pruugivad ka kulturistid, et kasvatada lihasmassi.

Suur annus GHBd põhjustab aga uimasust, lihaste lõtvumist ja magamajäämist. Pärast ärkamist tavaliselt ei mäletata mis tehti. Pidudel aga sokutatakse GHBd joogiklaasi sisse piisavalt väike kogus, et ohver jumala eest mürgitust ei saaks.

Ja kurikaelal on loomulikult vaid üks ja kindel motiiv - meeste puhul jahitakse nende rahakotti, aga tütarlastega on lood palju tõsisemad. Kõige hullemal juhul saavad nendest vägistamise ohvrid.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles