«Viiskümmend halli varjundit» on kasvatanud päästjate töökoormust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Viiskümmend halli varjundit» on kasvatanud päästjate töökoormust
«Viiskümmend halli varjundit» on kasvatanud päästjate töökoormust Foto: SCANPIX

Suurbritannia pealinna Londoni päästetöötajate ja tuletõrjujate sõnul on erootiline menuromaan «Viiskümmend halli varjundit» kasvatanud nende töökoormust.

Tuletõrjujad on viimasel ajal saanud 79 väljakutset, milles erootiliste mängudega tegelenud inimesi tuli aidata käeraudadest vabastada, kirjutab Daily Mail.

Samuti oli üheksa juhust, kus mehed ei suutnud vabaneda enam peeniserõngast.

Osal juhtumitel tuli inimesi aidata vabastada mitmetest teistest seksimänguasjadest.

«Osa juhtumeid, milles kutsuti päästetöötajad appi, oleks saanud ennetada loogilise mõtlemise ja võtme käepärast hoidmise abil. Ma ei ole kindel, kuid romaan «Viiskümmend halli varjundit» võis mõjutada, et käeraudadest päästmist vajanud inimeste arv on kasvanud,» lausus tuletõrjujate esindaja Dave Brown.

Ta lisas, et enamik päästmist vajanuid oli näost mitte halli varjundiga, vaid punase varjundiga.

Sellised intsidendid on läinud maksumaksjatele maksma 377 000 naela.

Browni sõnul on kummalised juhtumid tegelikult ennetatavad ning päästetöötajad peaksid tegelema vaid tõsiste juhtumitega, kus inimelud ohus olla võivad.

«Viiskümmend halli varjundit» (Fifty Shades of Grey) on Suurbritannia kirjaniku E. L. Jamesi erootiline romaan. See kuulub triloogiasse, mille osad on ka  «Fifty Shades Darker» ja «Fifty Shades Freed».

Romaanis jälgitakse hiljuti kolledži lõpetanud Anastasia Steele'i ja noore ärimehe Christian Grey suhte arengut.

Romaanis on palju erootilisi stseene, kus on seksuaalpraktikate elemente  nagu sidumismängud, domineerimine ja alluvus, sadism ja masohhism.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles