PALJU ÕNNE, PRIIT PULLERITS!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti üks värvikamatest ajakirjanikest, Priit Pullerits on sündinud 30. juulil 1965. Mees peab täna seega oma 48. sünnipäeva.

Palju õnne Sulle Priit ka Elu24 fännide poolt!

Kes või mis on Priit Pullerits?

Pullerits on nähtus ja meie rahvuslik aare, nagu Anu Saagimgi, ütles kord üks mainekas teleajakirjanik. Tõepoolest, ilma temata oleks meie meediamaastik palju tuhmim ja igavam.

«Mis oleks konservatism ja šovinism Eestis, kui poleks Pulleritsu?» küsis üks ajakirjanik ka kunagi Eesti Päevalehe veergudel.

Pullerits on mees, kes seisab Eesti matside õiguste eest. Siin on tema sulest meediasse lennanud säravaimad killud:

«Kuulge, mehed: tuimaks, liiga tuimaks oleme lasknud meedial end tümitada.»

«Küsimus Barbi Pilvrele: «Olete öelnud, et võitlus eetriaja eest on alati meeste kasuks, sest nad ei pabista välimuse ega taseme pärast. Milles mehed siis süüdi, et naised nende asjade pärast närvitsevad?»»

«Definitsioon sõnale «feminist»: «Naisterahvas – kindlasti pükstega, kindlasti puusast ülemõõduline, aga mitte liiga. Veidikene määrdunud ja lohvakas kampsun, mis ei lase naiselikel vormidel paista. Kingad tingimata madalad. Juuksed ilmselt neli päeva pesemata, sest see pole tähtis – ega naine ole ju vaatamiseks.»

Kas teadsite, et ajakirjanikutöö on Pulleritsu jaoks maailma naba. Ta lahkub kodust hommikul kell seitse ja naaseb õhtul poole kümneks. Ja siis läheb trenni – jookseb või suusatab. Igal hommikul ja õhtul teeb 45 kätekõverdust.

Ja Pullerits on sõitnud Tartu ja Tallinna vahet vahel koguni viis korda nädalas. On sõitnud juba väga palju aastaid ja jätkab veel… jumal teab kui kaua!? Teeb seda õnneks vaid bussi, sõbra auto, rongi või jalgrattaga. Omab ka autot, kuid kihutada ei armasta.Viina ei joo ja ei suitseta.

Lühidalt veel:

Pullerits on lõpetanud Tartu 2. keskkooli, nüüdse Miina Härma Gümnaasiumi, aastal 1983.

Aastal 1990 lõpetas ta Tartu Ülikooli ajakirjanikuna, kusjuures kiitusega ja 1995. aastal kaitses ka  magistrikraadi.

1990. aasta sügissemestril õppis Columbia ülikooli ajakirjanduskoolis New Yorgis.

Aastast 1991 töötab värvikas mees Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudi õppejõuna. Õpetab uudise sotsioloogia ja reporteritöö kursust.

Ta oli ajakirja Favoriit asutaja aastal 1993 ja selle peatoimetaja kuni aastani 1998.

Aastast 1998 töötab Postimehes, Arteri vanemtoimetajana.

Aastal 1995 töötas uudisteajakirja Newsweek toimetuse Washingtoni büroos reporterina (Alfred Friendly Press Fellow).

Aastail 1997-1998 veetis kuus kuud Fulbrighti stipendiaadina USAs Marylandi ülikooli (College Park) ajakirjanduskolledžis.

Aastal 2005 pälvis Priit Pullerits parima arvamusloo auhinna ja jagas esimest kohta olemusloo kategoorias. Mõlemad lood kirjutas Eesti naiste suusatamise teemal.

Priit Pullerits on abielus ning tal on tütar Piibe, kes õpib Tartu Ülikoolis.

Peab Pulleritsu/Scanpixi spordiblogi

Oma õnnesoovid sünnipäeva puhul saad edastada Pulleritsule SIIT

Mis kargab sulle esimesena pähe, kui kuuled nime Priit Pullerits?

Kiika ka pildigaleriid Priit Pulleritsust läbi aegade!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles