Õgard ei võta kaalus juurde

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeliha ja kartulid
Praeliha ja kartulid Foto: jupiterimages.com

Saksamaal Offenbachis elav mees õgib pidevalt, kuid ei võta kaalus juurde.

68-aastase Heinz Astoffi kinnitusel tekib tal iga 15 minuti tagant kohutav näljatunne, kirjutab The Telegraph.

 

«Söön päevas ära umbes ühe kilogramm liha, üle kahe kilogrammi kartuleid, tosina kanamune, purgi majoneesi, mitu pitsat, 20 lihapirukat ning veel ühte-teist,» selgitas sakslane.

 

Astoffi kutsutakse tema kodukohas «meheks, kelle on põhjatu magu».

 

Aastaid kestnud õgimine pole mehe tervisele halvasti mõjunud ning tal ei ole kehakaaluga probleeme olnud.

 

«Olen 180 sentimeetrit pikk ja kaalun 85 kilogrammi,» nentis mees.

«Söömisest sõltuvuses oleva Astoffi kolesteroolitase pole kuigi kõrge. Õgimine ei tee teda haigeks. 12 000 kilokalorit päevas on tema norm,» lausus sakslase arst Henning Hüsch.

Teadlased soovivad Astoffi uurida, tegemaks kindlaks, mis mehele sellist pidurdamatut isu tekitab ja miks ta kaalus juurde ei võta.

Mehe enda kinnitusel said tema söömahood alguse 22 aastat tagasi, mil ta abikaasa suri.

«Kui esilagu püüdsin piirduda väiksemate toidukogustega, siis 14 aastat tagasi andsin kiusatusele järele,» lausus Astoff.

Mehe sõnul on ta püüdnud söömise asemel millegi muuga tegeleda, kuid ta ei suuda mitte millelegi pühenduda, sest näljatunne segab.

«Minu probleemiks on see, et peaaegu kogu minu pension läheb toidu peale. Samuti ei käi ma enam väljas söömas, sest jääksin seal nälga,» sõnas sakslane.

 

Astoffi sõnul soovitas üks arst tal suitsetama hakata, et võib olla sigaretid aitavad söögiisu taltsutada.

«Arstid ei suuda kindlaks teha, miks ma õgin. Mulle soovitati isegi suitsetama hakata, kuid kui ma suitsetamisest loobun, siis olen kindel, et jätkan vanaviisi,» leidis sakslane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles