Unusta briljandid, nüüd on moes sammaljuveelid!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnele inimesele meeldivad teemandid ja mõnele smaragdid. Mida säravamad kivikesed, seda ihaldusväärsemad ja ka kallimad. Kuid leidub inimesi, kellele meeldib täiesti tavaline ja metsas leiduv – sammal
Mõnele inimesele meeldivad teemandid ja mõnele smaragdid. Mida säravamad kivikesed, seda ihaldusväärsemad ja ka kallimad. Kuid leidub inimesi, kellele meeldib täiesti tavaline ja metsas leiduv – sammal Foto: Reporter.ee

Mõnele inimesele meeldivad teemandid ja mõnele smaragdid. Mida säravamad kivikesed, seda ihaldusväärsemad ja ka kallimad. Kuid leidub inimesi, kellele meeldib täiesti tavaline metsas leiduv – sammal.

Sammaljuveelide armastajaid pole maailmas küll palju, kuid siiski piisavalt, et hoida selliste juveelitootjate sõrmed pidevalt töös.

2008. aastal tekkinud ideest on tänaseks välja kasvanud korralik äriettevõte, mis müüb elusate taimedega ehteid.

Ühe terasest sõrmuse või kaelakee maksumuseks on 150 eurot. Vajadusel saab tellida ka hõbedast ehteid. Kuu jooksul leiab omaniku umbes 30 sammaljuveeli.

Sammaljuveelide disainer Hafsteinn Juliussen: Seda ehet saab kanda umbes kaks aastat. Pärast seda võiks inimene minna loodusesse ja korjata seda, mis on tema jaoks südamelähedane ja panna see oma loomingusse. Kui nad seda ise teha ei taha, siis nad võivad võtta ühendust minuga ja ma saadan neile ise Islandi sammalt juurde.

Kõige paremini säilivad need ehted jahedas ja tegelikult soovitatakse neid hoida suisa külmikutes. Kui sammal liiga suureks kasvab, siis võib seda julgelt ise pügada. Loomulikult tuleb iga paari nädala tagant sammalt ka kasta.

Vaata põnevat videot sammaljuveelide valmistamisest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles