Jazzklubis kõlab sume bossanoova Brasiiliast

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denise Fortoura esineb reedel Pärnus Endla teatri jazzklubis.
Denise Fortoura esineb reedel Pärnus Endla teatri jazzklubis. Foto: promo

Tuleval reedel 19. juunil algusega kell 21.30 täitub teatrikohvik Brasiilia lauljatari Denise Fontoura ja tema saatebändi eestvõtmisel sumedate bossanoova rütmidega.

Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teatel on Denise Fontoura samba, salsa, hip-hopi ja jazzlauljatar Porto Algerest, Brasiiliast. 2004. aastal võitis Denise all-girl hip-hop grupp Anastacias HUTU muusikaauhinna parima debüütesituse eest hitlauluga „Mulheres Heroians" („Hero Woman").

Brasiilias Rio de Janeiros alustas Denise esinemisi erinevate bandidega nagu SUPER GROOVE, Songoro Cosongo ja Zero Dois. 2008. aastal kolis ta Eestisse ja teeb tuntud Eesti muusikutega samba-soul-reggea bändi, millega esmakordselt astuti menukalt üles festivalil Juu Jääb 2008. Peagi on lauljataril ilmumas isiklik album.

Lauljatari saatev kitarrist Jei Virunurm on sündinud USAs. Enne Eestisse saabumist elas ta neli aastat Rio de Janeiros, kus ta mängis Aafrika hip-hop grupis Makuru. Kitarrile lisaks mängib Virunurm ka cavaquinho't (väike Brasiilia kitarr) ja tres cubanot, mis on populaarne Kuubas; samuti etnilisi löökpille.

Samuti Jazzklubis üles astuv Eduard Akulin on juhtivaid Eesti tromboniste. Ta on esinenud kõigil kontinentidel. Akulin on Eestis tuntust kogunud ansamblites 2 Quick Start NYYD Ensemble mängimisega. Endla Jazzklubis mängib lisaks tromboonile ka löökpille.

"Bändi bassimees James Werts pole ainult hea bassimängija, vaid ka suurepärane laulude kirjutaja ja laulja," märkis Jantson. "Ameerikast pärit bassisti ampluaa on lai: R&B, reggea, jazz, pop, gospel, ladinamuusika, afro, funk ja hip-hop. James on teinud koosööd paljude Ameerika ja Euroopa artistidega, näitena võib tuua Anastacia."

Eestis on Werts ansambli Lament laulja ja bassist. Viimastel aastatel on ta pühendanud palju aega oma sooloprojektile "Plookie w/Ground Sound".

Endla Jazzklubi toimub reedeö Endla teatrikohviku esimesel korrusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles