Linnar Priimägi: kust need lollid magistrid tulevad?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Veenre ehete näitus "Minu Kuningriik".
Linnar Priimägi
Tanel Veenre ehete näitus "Minu Kuningriik". Linnar Priimägi Foto: Jelena Rudi

Tallinna Ülikooli reklaami ja imagoloogia õppejõud Linnar Priimägi ei suuda ära imestada, kui võhiklikud on magistriõppesse astujad.

Priimägi rääkis tänases Vikerhommikus, et seekord oli reklaami osakonda sisseastujaid rekordiline arv - harjumuspärase 140 asemel üritas eriala õppima pääseda lausa 343 inimest.

Kuigi vastuvõtukomisjon leidis sobilikud noored vabadele kohtadele, teeb Priimägile muret sisseastunute keskmine tase.

«Väga palju oli võimetuid ja mis mind kõige rohkem hämmastab, on tõik, et mõned magistrid tulid niisuguse tasemega vestlusele, et mina ei oleks neid bakalaureuse tasemelegi võtnud.»

Mees lisab, et tema oleks need hea meelega üheksandasse klassi tagasi saatnud, kuna nende arusaam elust oli küündimatu.

«Magistrid - kust need lollid on küll välja lastud? Nad peavad ju kuskilt tulema! Kes neile diplomid andis? Need riiklikud kurjategijad tuleks välja selgitada ja kinni panna, et nad meie noorsugu enam ei rikuks ega tekitaks  väärillusioone noortele!» sajatab õppejõud.

Samuti ei mõista Priimägi, kuidas on võimalik, et vestlusele tulnud sisseastujad ei osanud reklaami teemal kaasagi rääkida. Noored ei osanud isegi Narva maanteel nähtut kirjeldada, kuna käivad ringi, pilk maas.

Ta tõdeb, et nüüd, kui ülikooli võivad astuda kõik, on sealt tulev saak nigel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles