Grillfestile oodatakse lemmikloomigi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu tuldi Grillfestile ka hobustega.
Mullu tuldi Grillfestile ka hobustega. Foto: promo

Laupäeval Türil kell 11 Türil algavale koguperefestivalile "Hea Toidu Festival - Grillfest" on külalised oodatud koos lemmikloomadega.

Festivali korraldaja Auris Rätsepa teatel armastavad hästi süüa kõik ja nii olgu aasta suurim toidupidu rõõmuks ka lemmikloomadele.

"Eestis ei ole just palju avalikke üritusi, kuhu pered võivad tulla kõige suuremast liikmest väiksemani, võtta kaasa piknikukorvid, grillid ja lemmikloomad," tõdes Rätsep.

Tänavuse Grillfesti peaväravas on avatud Royal Canini koerteparkla, kuhu loomadega saabujad saavad auto parkida tasuta. Lisaks on festivali alal saadaval tasuta kakakotid, pakutakse kvaliteetset lemmikloomatoitu ja värsket joogivett.

Laupäeval Türi rannas ja lauluväljakul kolmandat korda toimuval toidukultuuri festivalil pakuvad ja tutvustavad oma toodangut ja toiduvaldkonna teenuseid ligi 200 pakkujat, nentis Rätsep.

Festivali raames toimub ligi tuhande osalejaga neli suurt toiduvalmistamise võistlust: Koolidevaheline Meistrivõistlus Grillimises - Grillium, Eesti Meistrivõistlused Grillimises - Grillfest, Eesti Rahva Barbecue Võistlus - BBQ ja profiküpsetajatele korraldatav võistlus Barbecue Eesti Meistrivõistlused.

Samaaegselt toimub Türi järvel Üleriigiline Kalapüügivõistlus - Kalake. Laste rõõmuks on ka sel aastal rajatud suur Juku Mängumaa.

Festivali kultuuriliseks peaesinejaks on ansambel Lehmakommionud koos Suisapäisaga. Lisaks astuvad üles Marju Länik, Kihnu Virve ja mitmed teised artistid.

E-Piima juustulaval toimuvad rahvakoolitused ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja "Tunnustatud Maitse" laval esitlused ja showprogrammid.

Grillfesti korraldati esimest korda kümne aasta eest Haapsalus Paralepa rannas. Eelmisel aastal külastas festivali 16 000 inimest. Grillfestile on sissepääs kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles