Harlem Shake’i väljamõtleja kaevatakse kohtusse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalliklubi Botafogo mängijate Harlem Shake.
Jalgpalliklubi Botafogo mängijate Harlem Shake. Foto: SCANPIX

DJ Baauer, kes mõtles välja kogu maailmas tohutult populaarse Harlem Shake’i –kaevati kohtusse fotograafi poolt, kes väidab, et Baauer on seotud pettusega.

Fotograaf Dustin Kessler väidab, et Baauer ehk Harry Bauer Rodrigues palkas ta eelmisel aastal fotosessiooni pildistama ning küsis talt siis luba kahte fotot kasutada: ühte Facebooki profiilipildi jaoks ning teist ajakirja artikli jaoks.

Kessler ütles, et ta nõustus nende kahe foto avaldamisega, kuid siis hakkas enda pilte ka igal pool mujal märkama. Näiteks ajakirjades «Rolling Stones», «Spin» ja «Billboard» ning ka kuulsal Coachella festivalil. Tagatipuks ilmusid pildid ka Baaueri kodulehel.

Kessler väidab, et teda kuskil piltide autorina ei tunnustatud ning ta ei saanud piltide eest ka raha. Seega kaebab ta DJ kohtusse, kuna väidab, et ta on osaliselt vastutav piltide ilma autoriõigusteta kasutamise eest. Lisaks kaebab ta kohtusse ka meediaväljaanded, kes tema pilte ilma tema loata kasutasid, vahendab TMZ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles