11-aastane laps keeldub sundabielust: pigem suren!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nada Al-Ahdal
Nada Al-Ahdal Foto: MEMRITVVideos

Internetti jõudis video sellest, kuidas 11-aastane Jeemeni tüdruk kirjeldab sundabieludega seotud õudusi.

Nada Al-Ahdal jooksis vanemate juurest minema, kui ta kuulis, et ta plaanitakse tundmatule mehele sisuliselt maha müüa, vahendab nationalyemen.com.

Nada lugu algas siis, kui ta oli kaheaastane. Nada onu, kes elab üksi koos oma emaga, soovis tüdruku lapsendada ning tema vanemad nõustusid. Nada elas koos onuga pealinnas Sanaas ning pere temaga ühendust ei võtnud. Umbes kuu aja eest soovisid vanemad aga teda ootamatult näha. «Nad ütlesid mu onule, et tahavad mind tagasi. Ta ei saanud midagi teha, sest nad on mu bioloogilised vanemad. Ta viiski mind nende juurde tagasi,» seletas Nada.

Pärast üheksat lahusoldud aastat oli Nadal pere juures raske. Tüdruk tundis end teistsuguses, tema sõnul halvas, keskkonnas ebamugavalt. Kui Nada avaldas soovi onu juurde tagasi kolida, šokeeriti teda uudisega, et ta abiellub.

«Nad ütlesid, et olen kihlatud ja minu mees on juba raha maksnud ja kihlasõrmuse ostnud. Nad keelasid mul lahkuda ja ähvardasid tappa, kui peaksin tagasi onu juurde minema,» sõnas Nada.

Vapper tüdruk trotsis ähvardusi ja põgenes: «Otsustasin, et mul on kaks võimalust - lahkuda või surra. Valisin esimese.»

Nada on tagasi onu juures, kuid tema vanemad esitasid kaebuse, justkui onu oleks ta röövinud.

«See pole tõsi! Ma jooksin ise minema. Ma tahan jätkata oma haridusteed ja elu. Mul on palju unistusi. Ma ei taha praegu abielluda. Mu ema vihkab mind - ta tahab lihtsalt sellelt mehelt raha. Kuid mina pole mingi müügiks olev ese, ma olen inimene ja ma pigem sureksin, kui selles eas abielluksin,» rääkis tüdruk.

Onu teeb kõik, et tüdrukut ähvarduste ja sundabielu eest hoida. Mõlemad on Nada perekonnalt tapmisähvardusi saanud.

Nada loodab, et ajakirjanikud, inimõigusaktivistid ja kohalikud organisatsioonid aitavad tal pääseda perekonna eest, kes teda taga otsib.

Nada kirjeldab internetis avaldatud videos, kuidas tema emapoolne tädi 14-aastaselt abielluma sunniti. «Ta pidas vastu ainult aasta. Siis valas ta end bensiiniga üle ja pani põlema. Ta suri. Mees jõi ja peksis teda metallkettidega,» kirjeldas Nada. Nada seletas, et abielluma sunnitud tüdrukud on kõigest lapsed, kellel pole haridust ega mingeid tulevikuväljavaateid. Paljud neist võtavad endalt elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles