Kurikuulus Otepää Oti Pubi lämmatab kliente hindadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel toimus Otepääl Rally Estonia. Kaugemalt tulnud külalistel tõmbas hinge kinni ja pani silmi pööritama aga hoopis tavatum asi. Kurikuulus Oti Pubi oli suursündmuse puhuks oma hinnad lakke kruvinud. 

Oti Pubisse nälga kustutama põiganud Soome fotograaf Kari Laasonen ei uskunud oma silmi, kui menüü lahti lõi. Esialgu arvas mees, et kõrts on kogemata unustanud vana krooniaegse menüü lauale.

Täiesti tavaline loomaliha praad Eesti veiselihast bravuurika nimega, Mäemehe unistus, maksis 22.20 eurot ehk siis vanas rahas pea 350 krooni. Kui soovisid sinna juurde eraldi kastmeid, näiteks ketšupit, hapukoort või majoneesi, tuli välja käia lisaks veel 60 kuni 90 senti ehk 10 krooni ringis ja friikate eest 2.80 ehk pea 45 krooni.

«Hakkasin hindu nähes lihtsalt kõva häälega naerma,» ütles Soome fotograaf. «Mul ei jäänud muud üle, kui nendest röövellikest hindadest fotod teha, et hiljem seda ka Soomes näidata. Keegi poleks minu juttu niisama nagunii uskuma jäänud.»

«Õnneks pole ka eesti inimene loll, sest süüa soovijaid küll oli leti ääres seismas, aga peale hindade nägemist lahkus neist enamik pead vangutades teistesse söögikohtadesse. Mina läksin näiteks pubi kõrval olevasse poodi, kus sain keha kinnituseks korraliku toidukraami. Sama raha eest oleksin Oti Pubis saanud vaid friikad ketšupiga».

«Ka mujal püsti pandud toidutelkides olid hinnad õnneks inimlikud. Korralik päevapraad maksis näiteks 5 eurot.»

«Sama päeva õhtul läksime sõpradega Tartu raekoja platsil asuvasse kenasse söögikohta ja maksime loomalihaprae eest 6.50 eurot. Roog oli maitsev ja õhtu lõpetuseks tujugi hea,» rõõmustas Laasonen.

Vaata fotograafi poolt jutu kinnituseks tehtud pildigaleriid Oti Pubi hindadest! Kas sina oleksid nõus sellise raha eest keha kinnitama?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles