Öölaulupeoliste meelespea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märkamisaeg
Märkamisaeg Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Öölaulupeo Järjepidevus meeldivaks ja turvaliseks kulgemiseks on korraldajatel publikule mõned soovitused.

Rahva sissepääs Tartu lauluväljakule algab kl 18.30 kõikidest väravatest. Et liikumine oleks tõrgeteta ja ladus, siis paluvad korraldajad mitte kaasa võtta:

-klaasist, plekist, plastikust või muid anumaid ja esemeid, mille sisu või purunemine jms võivad ohustada turvalisust;
-mistahes relvi või muid ohtlikke esemeid;
-pürotehnilisi vahendeid, tõrvikuid;
-lemmikloomi;
-alkoholi, narkootilisi või muid psühhotroopseid ained;
-jalgrattaid, rulluiske, rulasid, jm;
-lippe, loosungeid, plakateid jm. esemeid, mis ei sobi ürituse meelsuse ja kontekstiga.

Kohapeal on korraldatud toitlustamine. Öölaulupeo publikualal alkoholi ei müüda, kerge alkohol on saadaval publikuala vahetus läheduses vastavalt tähistatud ja videoekraaniga varustatud alal.  Kindlasti tasuks pealtvaatajatel riietuda augustiööle vastavalt (pleed, istumisalus vmt), et niiskus ja jahedus ei sunniks keset peo kulminatsiooni koju minema. Taskusse võiks pista vihmakeebi, sest vihmavarjude tagant ei näe tagumised öölaulupeolised laval toimuvat.

Publikul soovitavad korraldajad parkimiseks kasutada Tartu Näituste ning Eesti Maaülikooli parklat. Lauluväljaku parkla on esinejate päralt. Palume järgida lisamärgistusi ja reguleerijate märguandeid. Jalgrattad palutakse parkida publikualast väljapoole, sest muidu võivad need takistada inimeste sujuvat liikumist.

Bussid liiguvad tavapäraselt, eraldi ööliine ei tule. Korraldajad paluvad rahval arvestada öise jalutuskäigu või kellele see võimatu, siis taksosõiduga.

Peost teeb otseülekande ERR ning publikualal asetseb eriline valgusinstallatsioon - seetõttu on platsil palju kaableid ja juhtmeid – olgem tähelepanelikud ja mõistvad.

Lauluöö Järjepidevus algab 19. augustil kell 20. EV95 juubeliaasta egiidi all toimuv sündmus on kõikidele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles