Külalislahkus ja kohvilõhn kutsuvad Hiiumaale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärdla kohvikutepäev
Kärdla kohvikutepäev Foto: Urmas Liit

Kärdla kohvikutepäeva veskid jahvatavad augusti esimesel nädalavahetusel katkematult kolm päeva, et täita kogu saar külalislahkuse, küpsetiste ja kohvilõhnaga.

Nädalavahetuse keskmes on Kärdla kohvikutepäev, kui 3. augustil avavad uksed traditsioonilised 15 ühepäevakohvikut. Suur kohvikute pidu algab eelkohvikutega reedel, 2. augustil ja nädalavahetusele panevad punkti järelkohvikud pühapäeval, 4. augustil.

Seitse aastat tagasi alguse saanud Kärdla kohvikutepäev avab oma koduaiad, hoovid ja muud põnevad paigad tuhandetele kohvisõpradele, kes augusti esimesel nädalavahetusel Hiiumaale saabuvad.

Kärdla linna elanikud on tõestanud, et väärivad kohvilähkrite nime, nagu neid juba 19. sajandil kutsuma hakati – ikka sellepärast, et nad paistavad silma oma suure kohviarmastusega.

Tänaseks on Kärdlast alguse saanud kohvikutepäev levinud üle kogu Hiiumaa: 15 ühepäevakohviku seltskonnaga Kärdlas on liitunud veel terve hulk eel- ja järelkohvikuid. Igal kohvikul on oma teema ja isikupära, mida võetakse arvesse nii menüü, väljanägemise ja programmi valikul.

Täiuslikule meeleolule annavad viimase lihvi kohvikupidajad ise, kes oma rollidesse kogu hingega sisse elavad.

Kärdla kohvikutepäev on suurepärane võimalus tutvust teha rohelise, kaunite aedadega mereäärse Kärdlaga, jalutades ühest kohvikust teise ja nautides kohalike sõbralikku vastuvõttu.

Viieteistkümne ühepäevakohviku seltskonnaga Kärdlas on sel aastal liitunud veel eelkohvikud Vitaminum A Delicate Hausma rannas, Nõustamiskohvik Edu Laks Kärdlas ja Laidu kohvik Puulaiu sadamas ning järelkohvikud Koorekannuvanaema Mokalaat Paope külas, Pitsu Puhvee Kärdlas ja Tärkma kohvik Tärkmal.

Toimuvaga vii end kurssi SIIT ja SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles