Paide linna jaanituli süttib sel aastal vallimäel

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maria Lippur.

Paide linna jaanipidu saab sel aastal alguse 22. juunil kell 20. Paide vallimäel. Lisaks mitmetele mängudele ja võistlustele, milles jaanipidulised osa saavad võtta saab tantsu lüüa nii rahvalike viiside kui ka 80ndate surematute rütmide saatel.

Linna jaanipeol astuvad üles ka rahvatantsurühmad Riikar, Vallatsi, Päkad Paidest, Seltskond ning Sinilill, kes esitavad mitmes blokis kümneid rahvatantse nii suvise suure tantsupeo kui rühmade enda repertuaarist.


Jaaniõhtul saab läbi ka Paide kuningate valitsemisaeg. Kuningad Ivo V, Jüri II, Tõeleid II ning Murulaid II annavad oma auväärsed ametiketid ja- rüüd, aastaga kogutud au ja hiilguse ning linnakodanike võidetud usalduse edasi järgmistele eesrindlikele linnakodanikele, kes kuni järgmise jaanini Paidet ja tema auväärseid kodanikke esindaksid ning neile au ja kuulsust tooksid. (JT)


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles