Uneskõndija sõi enda teadmata öösiti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uneskõndija sõi enda teadmata öösiti
Uneskõndija sõi enda teadmata öösiti Foto: SCANPIX

Suurbritannias elav naine ei teadnud, et ta on uneskõndija ning käib öösiti söömas.

42-aastane Anna Ryan pidas dieeti ja tegi regulaarselt sporti, kuid kaal ei alanenud, vaid hakkas kasvama, kirjutab Daily Mail.

Ühes kuus võttis naine juurde 6,3 kilogrammi. Ta vähendas päevast kilokalorite hulka 1200ni, kuid sellegi poolest kasvas ta kehakaal 120 kilogrammini.

Arstid avastasid nüüd, et Ryan kannatab haruldase haiguse – unega seotud söömishäire all.

Arstide arvates kannatas naine viimased 20 aastat uneskõndimise all, ta tõusis öösiti enda teadmata üles, läks kööki ja hakkas sööma.

«Et jõuda sellise ülekaaluni, siis pidi Ryan igal öösel saama 2000 lisakilokalorit. Ta sõi palju energiat andvaid toiduaineid nagu šokolaadi, juustu, võid ja liha,» selgitasid arstid.

Ülesöömise tagajärjel tekkis inglannal kõrge vererõhk ja diabeet.

«Minu öised teadmatud söömishood panid mu elu ohtu. Samuti ei teadnud ma, mida söön,» lausus Ryan.

Ryanil haruldase haiguse diagnoosinud arst Scott Eveloff soovitas uneskäimise all kannataval naisel koju minimaalselt toitu osta ning öiseks ajaks toidukapid ning külmik lukustada.

Ka pandi naine ravimikuurile.

Arstide sõnul võivad uneskäimise ajal söömise sündroomi esile kutsuda psühholoogilised häired, kuid ka mõne ravimi kõrvalmõjud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles