Paide muutub üheks päevaks Ungari linnaks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

SA Paide spordi- ja tervisekeskus koostöös Ungari instituudi ning suursaatkonnaga korraldab järgmisel reedel, 19. juunil Paide spordihallis ning selle siseõues läbi kogu päeva kestva Ungari päeva.

Spordi- ja tervisekeskuse juhataja Jaan Arvola sõnul saavad kogu perele mõeldud Ungari päeval külastajad tutvuda ungari hea toidu ja veini, kultuuri ning ka ungarlastega, kes läbi kogu päeva kauplevad ning meelt lahutavad.
«Kohal on kauplejad, kes tutvustavad, pakuvad degusteerimiseks ning müüvad Unagri tooteid ja kaupu alates kuulsatest ungari veinidest ja toidust kuni maiustusteni välja,» lisas Arvola, kelle sõnul loositakse kõigi ürituse 10kroonise pileti ostnute vahel välja ka hulganisti ungariteemalisi auhindu. «Kui kõik läheb plaanipäraselt, loosime ürituse külastajate vahel välja ka ühe reisi Ungarisse.»

Lisaks suurele kauplemisele Ungari kaupadega saab Ungari päeval näha ja kuulata rahvamuusikute ning -tantsijate esinemisi, vaadata riiki tutvustavaid videofilme, lahendada ristsõnu ning lüüa kaasa erinevates mängudes.
Ungari päeva Paides külastavad ka Ungari suursaadik Josef Vig ning suursaatkonna esindajad majandus- ja turismivaldkonnas. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles