Audru ringrajal tuleb põnev võidusõit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15aastane Pärnu poiss Kristjan Sepa kihutab teist hooaega suurel tsiklil.
15aastane Pärnu poiss Kristjan Sepa kihutab teist hooaega suurel tsiklil. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel võivad tehnikaspordifännid nautida Pärnus Eesti hooaja esimest mootorratturite ringrajavõistlust, kus starti tulevad nelja riigi võidukihutajad.


Eesti ja Soome ühiste meistrivõistluste kolmanda etapi treeningsõidud algavad Audru ringrajal juba homme. Laupäeva hommikul jätkuvad vabatreeningud ja päeva teises pooles pannakse kvalifikatsioonisõitudega paika seitsme masinaklassi stardirivi.



Pühapäeval pääsevad iga klassi sõitjad kõigepealt veerand tunniks veel kord rajaga tutvuma ja kell 13 algavad võistlussõidud.



Kristjan Sepa tunneb end kindlalt


Kui meistrivõistluste kahel esimesel etapil põhjanaabrite ringradadel startis alla paarikümne eestlase, siis kodusele võidusõidule on lubanud tulla üle poolesaja Eesti motosportlase.



Supersport 600 klassis on favoriit Äksi motoklubi esindaja Martin Pärtelpoeg, kes kihutas Soomes nii Botniaringil kui Motopargi rajal esimesena üle lõpujoone. Kahe etapi järel hingavad Pärtelpojale kuklasse soomlased Sakari Pietilä, Jani Rättö ja Jarno Lehtiranta.



Pärnu võidusõitjatest üritab nimekatele ringrajaässadele väärilist konkurentsi pakkuda Ülejõe gümnaasiumis õppiv 15aastane Kristjan Sepa. "Kahjuks ei saanud ma Soome etappidest osa võtta, kuid ringrajal olen sel aastal saanud päris palju sõidutehnikat lihvida," rääkis kaheksandat hooaega võidu kihutav noormees. "Talvel kogusime koos Janis Pahkiga krossirattal kiirust jääradadel."



Eesti võidusõitjatest lubasid selles klassis startida veel Eno Juul, Kristjan Beljajev ja Madis Vanaselja.



Hanno Velt ja Janis Pahk ei tule starti


Kõige kiiremate tsiklite, Superbike-klassi stardis ei näe me paljukordset Eesti meistrit Hanno Velti ega pärnakate lemmikut Janis Pahki, küll tulevad kuulsate soomlaste elu raskeks tegema Kalev Teesalu, Tarmo Kivi ja Aarne Jõgimaa.



Meistrivõistluste edetabeli tipus on põhjanaabrid Sami Penna, Staffan Söderström, Olli Immonen ja eestlaste suur sõber Raimo Kesseli.



Klassis Rookie 600 olid eilseks registreeritud Pärnust Marko Piirlaid, Andre Nakkur ja Arthur Esnar. Võidusõidule lisab tublisti vürtsi Maarja Noorak, kes eelmisel aastal suutis paljudele meestele koha kätte näidata.



Enne kolmandat etappi asuvad edetabeli tipus soomlased Miitri Suhonen, Henry Junkkarinen ja Otto Kotaja, esikuue hulka mahuvad veel eestlased Arthur Esnar ja Taavi Ross ning lõunanaaber Maris Jekabsons.



125 ccm klassis on meistrivõistluste jäme ots Eesti poiste käes. Liidrikohta hoiab Botnia-ringil teisena lõpetanud ja Motopargis esikoha võitnud Siim Sander Rooba, kellel järgnevad Mihhail Bõstrov ja Kert Räbovõitra.



Kodurajale lubasid kihutama tulla Ahto Aunapuu ja Sander Sulu, kes sai endale seni Kristjan Sepale kuulunud Honda.



Külgvankrid pakuvad alati põnevust


Ringrajavõistluste üks publikumagneteid on kahtlemata külgvankrite võidusõit. Maailmameistrivõistluste karussellil tiirlevate Soome ässadega hakkavad Audru ringrajal mõõtu võtma kõik Eesti paremad ekipaažid.



Paljukordsete Eesti meistrite Tarmo Tempeli - Priit Kassi kõrval lükkavad oma võimsa masina starti Eero Pärm - Peeter Küüt, Alvar Lepso - Silver Kuust, Mart Müür - Ats Kuuseoja ja teised.



"Usun, et majanduslangusele vaatamata tuleb Audru ringrajal igati nauditav nädalavahetus," ütles võidusõidu peakorraldaja, Äksi motoklubi president Meelis Pärtelpoeg. "Välikohvikud pakuvad rahvale head-paremat kõhutäidet ja 50 krooni maksev pealtvaataja pilet ei tohiks liiga kallis olla."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles