Edgar Savisaar oli eelmistes eludes kulles, kärbes, linnapea ja lihunik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krusenstern Sillamäel.
Tiit Vähi ja Edgar Savisaar
Krusenstern Sillamäel. Tiit Vähi ja Edgar Savisaar Foto: Karli Saul/SCANPIX

Avanejate lugejad aitasid nõid Teiba-Ivaril leida need poliitikud, kelle eelmisi elusid näha soovitakse. Ülekaalukaks esinumbriks sai Edgar Savisaar! Pole ka ime, sest tema eelmised elud on kõike muud kui igavad!

Nagu juba hääletuse juures räägitud sai, avaldab Teiba-Ivar vaid kolme enim hääli saanud poliitiku eelmised elud. "Savisaare analüüs tuli ilmselgelt ära teha, kuid teiste juures veel hääletus kestab," räägib nõid.

Hetkel on järgmisteks kandidaatideks Andrus Ansip ja Vilja Savisaar-Toomast.

Nüüd aga tagasi päeva peakangelase juurde! "Edgari eelmised elud meenutasid algselt musta auku. Sõnni plejaadide ka galaktilise föderatsiooni esindajad andsid teada, et seda varjavad Hiina ja Venemaa agent-nõiad oma Tiibetist varastatud oskuste abil.

Agent-nõidade õnnetuseks on need kuritegelikult kasutatud oskused nüüd ära võetud ja meie kõigi rõõmuks Savisaare eelmised elud taas avali nagu gerbera õis. Sain ka aru, miks ta mulle alati selline tore memmeke tundub," rõõmustab trummitagumise abil kosmoses käiv mees.

"Olge hoiatatud, mõnele kogenematule lugejale ja eriti poliitbroilerile võib järgnev tekitada närvivapustuse," lisab ta.

Edgar Savisaare eelmised elud:

1. Triiase ajastu ürgkonna kulles (umbes 228 miljonit aastat tagasi)

Triiase ajastu ürgkonnad meenutasid pigem salamandreid, kuid olid nendest paksemad. Hoolas konnaema paigutas oma järglased kenasti Pangaea mandril asunud mäe lompi. Kahjuks tegi ta valearvestuse. Mainitud mägi oli tegutsev vulkaan ning juba mõne aja pärast hukkusid kõik kullesed keevas väävlisupis.

2. Neandertaallane Opa  (160 000 aastat tagasi)

Opa sai omale nime, sest ütles esimese neandertaallasena sõna "opa!" kui talle pesast läbi vajunud tuvimuna pihku kukkus. Opal vedas ka muudes eluvaldkondades, sest tal oli mitu meest ja seega soe küljealune koopas ning närimist alati võtta.

Tema muidu õnnelikku ja sünnitusterohket elu varjutas vaid kaaslaste irvitamine selle üle, et Opa on tegelikult mehenimi.

3. Šveitsi lihunik Mirjam Anderson (12. sajandi algupool)

Zugi kantonis elanud lihunik Mirjam Anderson kogus kuulsust sellega, et suudis veiseliha steigi ühe käehoobiga hakklihaks teha. Tegelikult on see muidugi legend ja käehoope läks kõvasti rohkem vaja. Silmapaistvalt suur ja heatahtlik naine tegi hakklihast vorstikesi, mis olid üheks alusepanijaks kohalikule viineritraditsioonile.

Kahjuks oli Mirjam vist ka oma ärisoolika hakkliha täis toppinud, sest vorstikesi jagas ta tasuta. Nii elas ta askeetlikult ja peamiselt heatahtliku omavalitseja honoraride toel.

4. Hea Ema (13. sajandi keskpaik)

Keskaegne Købmannahavn (Kopenhaagen) oli julm linn.  Sadamas käratsesid joodikud, lokkas porduelu ning vargad näppasid haisvatel tänavatel kõike, mis ripakil. Keskaegse pordulinna üheks tunnuseks on kõikjal ringi sebivad kaltsudes tänavalapsed, kellest hooliti vähem kui prussakatest.

Købmannahavnis elas aga laste õnneks Hea Ema (Godmom), naine, keda lõpuks muu nime järgi ei tuntudki. Puhtalt headusest kutsus ta neid oma majja, söötis, pesi ja lasi erandjuhtudel ka ööbida. See, et Ema vaesematel aastatel, kui sadamas käis vähem kogesid, mõne lapse ka potti pistis, ei ole juriidiliselt tõestatud!

5. Panama kanali kärbes (1884. aastal)

Midagi oli Hea Ema karmas siiski nihu, sest järgmisena sündis meie Edgar inimeste jaoks tüütu kärbsena. Kärbes lendas ringi Panama kanali ehituse piirkonnas ja olles eelmises elus olnud inimene, tajus teravalt enda tühisust. Ta tundis sügavat alandlikkust kõikvõimsa ees.

Nii loobus ta seksirõõmudest teiste kärbestega ning valgete töödejuhatajate jääkidest koosnenud luksuslikest õhtusöökidest. Kärbse mungaelu tasus end ära!

6. Tallinna linnapea Edgar Savisaar (1950 - )

Karmaparanduse läbi teinud Edgar elab nüüd suure mees- ja naissoost austajaskonna keskel. Tema toidulaua eest hoolitsetakse hardalt, temast kirjutatakse iga päev ülistavaid artikleid ning luksusik Mercedes tema all vahetub tihtilugu nagu imeväel veelgi uuema vastu.

Ilusa ilmaga viiakse Edgar Tallinna lahele lõbusõidule, kus meelelahutuseks kutsutakse pardale mõni väliskülaline ning söögiks pakutakse parimaid mereande. Hiljem kirjutab õukonna pressiteenistus aupaklikku distantsi hoides: "Tallinna linnapea ja välisesindaja arutasid edukalt koostöövõimalusi."

Elu on läinud paremaks, elu on läinud lõbusamaks!

7. ?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles