Eesti Pank üllitas laulu- ja tantsupeo meenemündid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldmündi tagakülg
Kuldmündi tagakülg Foto: Eesti Pank

Eesti Pank esitleb reedel, 12. juunil laulu- ja tantsupidude traditsioonile pühendatud kullast 100-kroonise nimiväärtuse ja hõbedast 10-kroonise nimiväärtusega meenemünte.


Kullast meenemündi on kujundanud Merle Kasonen ja Triinu Silla. Puhtast kullast meenemünt kaalub 7,78 grammi ja selle läbimõõt on 22 mm. Kuldmündi tagaküljel on kujutatud 1960. aastast kasutusel olnud laululava ning selle nimiväärtus, esiküljel on suurelt Eesti Vabariigi riigivapp, tekst «Eesti Vabariik» ja aastaarv 2009. Kuldmünte tehti 5000 ja see maksab 3500 krooni.



Puhtast hõbedast meenemündi tegid Tiiu Prisko ja Mati Veermets. Meenemündi tagaküljel on laulu - ja tantsupeo sümboliseerimiseks kujutatud meeste tantsuring ning nimiväärtus. Mündi esiküljel taas riigivapp, tekst «Eesti Vabariik» ja aastaarv 2009. Münt kaalub 31,1 grammi ja selle läbimõõt on 40,6 mm. Hõbemünte hinnaga 350 krooni tehti 10 000.



Meenemündid on vermitud Hollandi Kuninglikus Rahapajas ja soovijateni jõuavad need reedel alates kella 12 Eesti Panga muuseumist ja SEB kontoritest üle Eesti. Tartus hakkab ainult hõbemünte müüma laulupeomuuseum.

Münte on soovijatel võimalik osta ka posti teel, saates oma tellimus Eesti Panga sularahaosakonnale aadressile Estonia pst 13 Tallinn 15095 või e-mailiga aadressile tellimine@epbe.ee. Münte broneerida ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles