Oru pargis tuleb 13. “Promenaad”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oru promenaadikontserdid on alati rahvarohked.
Oru promenaadikontserdid on alati rahvarohked. Foto: Internet

Toilas Oru pargis leiab 22. augustil aset 13. "Promenaad". Eesti taasiseseisvumispäeva pidulikult tähistav "Promenaad" pakub kultuurilist meelelahutust, võimalust nautida head muusikat ning võtta osa promeneerimisest.


"Promenaadi" korraldaja Kaie Uustani sõnul on üritus, mille eesmärk on Oru pargi ja selle ajaloolise pärandi tutvustamine, mõeldud head muusikat, sporti, traditsioone ja loodust austavale inimesele.

"Spetsiaalselt on kohale kutsutud külalised, kes meenutavad pargiga seotud sündmusi, tutvustavad põgusalt pargi ajalugu, selle taassündi või on huvitavad persoonid, kelle juttu on põnev kuulata," rõhutas ta.

Uustani sõnul on Oru park mitmes mõttes unikaalne - nii oma mitmekesise maastiku, huvitavate pargiarhitektuuri väikevormide kui ka ajaloolise pärandi poolest.

"Võib julgelt öelda, et Toila Oru park ning lossiplats on üks Eesti romantilisemaid esinemispaiku. Piirkonnas asuv pankrannik aga üks suuremaid vaatamisväärsusi kogu riigis," kõneles ta.

Oru pargis kujunevat atmosfääri saavad kordumatuks muuta ka külalised: traditsiooniliselt kantakse "Promenaadil" kübaraid, kaabusid, soliidseid kostüüme.

"Samas võib igaüks ise otsustada, milline on tema jaoks loodusesse sobiv riietus, arvestades ilmaga. Oluline on, et "Promenaadi" lõppedes tunneks publik, et on augustikuu sumedas öös osa saanud millestki erilisest ja põnevast," sõnas korraldaja.

"Promenaadi" juhatab sisse 21. augustil kell 19 algav noorte bändide festival Toila Peace Music Festival.

22. augustil kl 11 algab Admirali regatt, kell 15 avatakse Oru park külalistele, kella 15.30-17 esinevad noortebändid, kell 17 avatakse "Promenaad".

Esinevad Virumaa Poistekoor, Aita Leida nimeline segakoor, Nordea segakoor Let's Bank.

Kella 18.15-19 promeneeritakse, tutvutakse Oru pargiga, toimub malesimultaan ning järgneb "Promenaadi" moeosa.

Kell 20 algab pidulik kontsert, millele järgneb ilutulestik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles