Grillfest ootab hea toidu kummardajaid

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel toimub Türil järjekordne Grillfest.
Nädalavahetusel toimub Türil järjekordne Grillfest. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Laupäeval, 13. juunil peetakse Türi järve rannas Türi lauluväljakul hea toidu festivali „Grillfest 2009".

Kell 11 algaval gurmaanide suurpeol jagatakse grillroogade valmistamise tarkusi, võisteldakse toiduvalmistamises ja kalapüügis, festivalil esineb hulk tuntud muusikuid, nende hulgas Kihnu Virve pereansambel, Marju Länik, ansambel Lehmakommionud, Suisapäisa koor.

Festival lõpeb pauguga ehk kell 23.25 algava Arnika suure ilutulestikuga.

Pääs „Grillfest 2009" toimumise alale on prii, küll võib peole saabunu teha piletiostu asemel annetuse Türi kiriku kellade renoveerimise fondi: annetusämbrid asuvad festivali igas väravas.

Festivali territooriumile võib kaaasa võtta oma grille ja piknikukorve, taoliselt talitanud festivalikülaliste tarvis on „Grillfest 2009" territooriumil lausa omaette piknikuala, kust avaneb hea vaade festivali E-Piima juustulavale ehk peo pealavale.

Kui festivalikülaliste autode parkimist suunavad Türi vallavalitsuse poolt volitatud isikud, siis jalg- ja mootorrattaid, rollereid ning ATV-sid saab suisa tasuta parkida festivali peavärava kõrval asuvas Speedesti motoparklas. Parkla töötab festivali päeval kella 10-24.

Peavärava vahetuses läheduses Türi kiriku kõrval paikneb ka Royal Canin'i koerteparkla, kuhu pääsevad tasuta parkima ainult koertega saabuvad autoomanikud. Et ala on ahas, mahub sinna parkima kuni 100 esimesena festivalile saabuvat sõidukit.

Festivali territooriumi vahetus läheduses asub samuti tasuline telklaager-parkla, mis töötab reedest pühapäevani ehk siis 12.-14. juunil.

Telkimisalal on telkijate kasutuses puhas vesi ja välitualett. Telkimiskoha maksumus ööpäeva eest on sada krooni, hind sisaldab ühe auto parkimise võimalust telgi kõrvale. Iga järgmise auto parkimise või ainult auto parkimise hind telkimiskohata on ööpäeva eest 50 krooni. Kohtade arv telklaagris on piiratud.

Sularaha nappust pärast pole gurmaanidel põhjust peljata: kogu peo aja seisab festivali pealava taga Swedbank pangabuss, millel sularahaautomaat.

Samuti saab grillfestil hoiustada asju: festivali infopunktis töötab tasuline pakihoid, teenuse maksumus 25 krooni.

Festivali territooriumil on tasuta WIFI internet.

Kõige enam mugavusest pidajatele on Türil aadressil Jaama 7 avatud majutuskoht, kus on kokku neli kahekohalist tuba. Ühe inimese majutuse hinnaks on 300 krooni.

Üksikasjalik „Grillfest 2009" kava on lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles