Festivali Klaaspärlimäng kunstiliseks nõustajaks sai kass Taavet

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass Taavet
Kass Taavet Foto: promo

18.-23. juulini Tartus toimuva festivali Klaaspärlimäng kunstiliseks nõustajaks sai Peeter Vähi ja Tiina Jokineni kass Taavet.

Klassikalise ja nüüdismuusika ristteel katsetava muusikafestivali eelmine kunstiline nõustaja oli Risto Joost.

Kõrgetasemelist muusikafestivali juhivad reaalsuses küll helilooja Peeter Vähi ja festivali peakorraldaja Tiina Jokinen, kuid valgekarvaline loom on alati tähtsate otsuste juures.

Nelja-aastane Taavet on ilmselt ainuke kass Eestis, kes on lasknud endale pai teha pea kõikidel meie tuntud heliloojatel. Muuhulgas sõbrunes Taavet ka 2010. aastal maestro Arvo Pärdiga.

Ühest silmast roheline ja teisest sinine, on kass Taavet alati Klaaspärlimängul kaasas.

Tuleb siiski tunnistada, et Taavet pole esimene kass maailmas, kes on jõudnud kõrgele ametikohale. Nimelt, 15 aastat «töötas» Alaska väikelinna Talkeetna linnapeana ning tänaseni jätkab aulinnapeana kass nimega Stubbs.

18.– 23. juulini Tartus vältav muusikafestival Klaaspärlimäng toob lavale kolm eesti heliloojate uudisteost ning rohkelt külalisesinejaid laiast maailmast. Lisaks Eestimaalt pärit muusikute dünastiatele (Randalud ja Bezrodnyd) astuvad üles muusikud Jaapanist, Austraaliast jt maadest.

Tartu Jaani kirkus kuus päeva toimuvatel kontsertide kavades kõlab vanameistrite Haydni, Verdi, Bachi, Mozarti ja teiste klassikute muusika. Tänapäevase süvamuusika esitajad tulevad eri kavadega nii Euroopa riikidest, Austraaliast kui USAst.

Klaaspärlimängul on tänavu tervelt neli esiettekannet. Oma uudisteosed toovad publiku ette Urmas Lattikas, Peeter Vähi, Helena Tulve ja Rijndert van Woudenberg.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles