Mootorratturid jahivad Ernesaksa pärandit

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurne motobande jõuab neljapäeval Pärnusse.
Kultuurne motobande jõuab neljapäeval Pärnusse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal jõristab Eesti teedel kultuurne motobande ehk 30 Eesti kultuuriga seotud mootorratturit, kes Olerexi tanklates jagavad helkurveste ja autogramme.

Teiste seas on kiivri pähe tõmmanud ja mootorratta sadulasse istunud näiteks lauljad Jaagup Kreem ja Koit Toome, ajakirjanik Tanel Talve, viiuldaja Marju Varblane ja paljud teised kultuuriinimesed.

Aga nagu toonitas mototuuri korraldaja, vabakutseline ooperilaulja ja disainer Mart Mikk, ei maksa ringreisiga seotud kuulsaid nimesid üle tähtsustada.

Liiati teades, et kui motoseltskond neljapäeval kell 14.30 Pärnu Olerexi jõuab, on järgmised ratturid Kreemi ja Toome juba välja vahetanud.

Ettevõtmise peaeesmärk ja -põhjus, miks kultuuriinimesed ratastele tõusnud, on osta sponsoritelt saadud raha eest kokku Gustav Ernesaksaga seotud esemeid, mis praegu on Eesti antikvariaatidesse laiali paisatud.

Näiteks läinud aastal koguti mootorratturid koondanud heategevusliku sihtasutuse Kuningas Arthuri fondi 56 000 krooni.

Vähem oluline ei ole helkurvestide jagamine kõigile, kes kaherattalistel, olgu siis mootoriga või ilma, on tanklatesse motoseltskonda tervitama tulnud. Möödunud aastal jagati 699 helkurvesti, seda helkuri kõrval liikluses kõige odavamat elukindlustusvahendit.

"Kõige suurem oht ratturile on tema märkamatus teistele liiklejatele, aga kui me suudame kas või ühe elu helkurvestiga päästa ..." mõtiskles Mikk.

Peale Olerexi tankla külastab motobande neljapäeval Pärnu pereabikeskust, et anda värvi seal korraldatavale liikluspäevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles