Rabarock tuleb niru ilmaga

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus mulluselt Rabarockilt.
Meenutus mulluselt Rabarockilt. Foto: ARTUR SADOVSKI/PM/EMF

Eesti muusikasuvi algab sel nädalal Järvakandis: 12. ja 13. juunil peetakse seal viiendat Rabarocki.

Mullu 12 000 muusikasõpra kohale kutsunud festivali esinejate nimekiri on pikk ja eeldab, et läinud aastane muusikapeo kuulajate hulk saab pikalt löödud. Ainukeseks takistuseks külastatavuse rekordi teel võib saada vägi, millele on raske, kuid üldsegi mitte võimatu vastu hakata: ilm.

Praegune (teisipäevane) prognoos lubab, et reedel on 16-17-kraadise päevasoojaga Järvakandi kohal vihmapilves taevas, laupäevalgi ei pööra ilm muusikasõprade poole oma naeratavat palet: päevaks pakuvad ilmatargad sooja 12-13 pügalat (öösel kümne kraadi ringis) ja taevas melomaanide peade kohal on laupäevalgi tinajalt hall.

Kuigi väravad Järvakandi jalgpallistaadionil asuvale festivaliplatsile avatakse reedel kell 14, müdistab sõltumata ilmast teoks saava Rabarocki avatuks kell veerand neli Eesti oma band Pedigree, edasi esinevad reedel veel Metsatöll, Viikate (Soome), The Wildhearts (Suurbritannia), Velikije Luki, Static-X (USA) ja Pantokraator.

Lõpetab reedese eeskava kell 23.30 lavale tõusev industriaalmetalli pioneer KMFDM Saksamaalt.

Laupäeval, 13. juunil jätkub eelmisel päeval poolelijäänu kell üks päeval, mil laulu- ja pillilood lööb lahti Zetod, setude rahvalaulutraditsiooni edasi kandev ja arendav bänd. Setude järel jõuab A.Humani (Suurbritannia) kord, siis tulevad B.D.Ö., Robots in Disguise ((Suurbritannia), Popidiot, Anthrax (USA), Kosmikud, Ladytron (Suurbritannia) ning No-Big-Silence.

Punkti kogu tänavusele Rabarockile paneb pikemat tutvustamist mitte vajav Gary Numan: La Manche'i tagant mehe esinemine Jägerlaval algab laupäeval pool tundi enne südaööd.

Et Järvakandi alev ei asu just suurte käigu- ja sõiduteede ääres, Raplasse on 28, Tallinnasse 80 ja Pärnusse 60 kilomeetrit, Märjamaale ja Vändrasse 35 kilomeetrit, eelistavad paljud pidulised elada need kaks festivalipäeva ja tüki pühapäeavastki koha peal telkides.

Rabarock 2009 kaks telklaagrit avatakse reedel, 12. juunil kell 11 ja suletakse pühapäeval, 14. juunil kell 14. Ühele inimesele 100 krooni maksva telklaagri pileti saab osta ainult festivali külastaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles