Rootsis veeti protestiks linnavalitsuse hoone ette hobusesõnnikut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobusesõnnik koos õlgedega
Hobusesõnnik koos õlgedega Foto: Wikipedia.org

Lääne-Rootsis Grumsis said linnavalitsuse liikmed eile hommikul üllatuse osaliseks, kui nad leidsid valitsushoone eest 1000 liitrit hobusesõnnikut.

Värmlandi maakonna politsei esindaja sõnul avaldas keegi nii Grumsi võimude suhtes rahulolematust, kuid ei ole teada, kes see isik või isikud on, edastab The Local.

Politsei dokumenteeris juhtumi kui keskkonnakuriteo.

Rootsi meedias on täna spekuleeritud, kes võis hobusesõnnikuprotesti taga olla.

Aftonbladet kirjutas, et see ei olnud suunatud ühe poliitiku, vaid kõikide kohalike poliitikute vastu, kes on «skitstövlar» ehk sitasaapad. Selle väljend on võrdne «idioodiga».

Mitu teist väljaannet leidsid, et kuna sõnnik oli toodud esmaspäevaks, siis oli see viide nädala esimesele tööpäevale, mis ei ole just kõigi meele järele.

Internetiväljaannetes arvati, et paremäärmusliku liikumise esindajad tõid sõnniku, protestimaks Rootsi ja Grumsi liiga liberaalse immigratsioonipoliitika vastu, viidates sõnnikuga tumedanahalistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles