Klaaspärlimäng esitleb budistlikule ülemvaimulikule pühendatud tervenemisteost

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tema Pühadus
Tema Pühadus Foto: promo

Festivali Klaaspärlimäng avapäeval, 18. juulil esitleb helilooja Peeter Vähi Tiibeti budistliku ülemvaimuliku tervenemisele pühendatud teost.

Dalai-laama kõrval on Tema Pühadus 37. Drikung Kyabgon Chetsang Rinpoche üks olulisemaid budismi juhtfiguure.

«Mul on Tema Pühadusega juba aastaid kestev sügav suhe ja ma olin koos kogu budistliku maailmaga väga mures tema tervise pärast,» ütles Peeter Vähi.

Helilooja lisas: «Tema Pühadus kannatas pikka aega tervisehädade ja unetuse all – väga paljud budistid lootsid leida leevendust ta tervisprobleemidele, lugedes korduvalt Valge Tara mantrat. Seesama mantra on ka teose «To His Holiness» aluseks.»

Praeguseks on Tema Pühadus täielikult taastunud tervisprobleemidest ning teenib edasi budistliku kiriku kõrge vaimuliku kohal.

Peeter Vähi alustas teose kirjutamist viis kuud kestnud Aafrika reisi ajal eelmisel sügisel. «To His Holiness» on kirjutatud oboele ja kammerorkestrile.

Samal kontserdil esitatakse Jaani kirikus ka W. A. Mozarti ülipopulaarset Klarnetikontserti A-duur. See on tähelepanuväärne teos, kuna on muusikageeniuse viimane lõpetatud instrumentaalkontsert.

Mozart suri kõigest kaks kuud pärast kontserdi esmaettekannet täielikus vaesuses. Ta maeti Viini äärelinna ühishauda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles