Maratonijooksjatel keelati koduloomi jahtida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masai sõjamehed
Masai sõjamehed Foto: jupiterimages.com

Kuuele Aafrika masai hõimu kuuluvale maratonijooksjale anti juhised, kuidas nad peavad Suurbritannias käituma.

Londoni maratonil osalevatel masaidel keelati näiteks kodu- ja farmiloomi jahtida, kirjutab newsvault.com.

 

«Ütlesime neile, et nad oma  jahimeheinstinktidele järele ei annaks, kui nad kuskil näevad lehma, siga, lammast või ka näiteks koera liikumas,» lausus heategevusorganisatsiooni Greenforce esindaja.

Esindaja sõnul rõhutati masaidele, et neil loomadel on omanikud ning nad pole vabalt uitavad, vaid nende järele vaadatakse.

Lisaks soovitati neil oma suguelundid kinni katta.

 

«Suurbritannias on keelatud teatud kehaosade näitamine ja tähtis on, et kantaks aluspükse,» edastati masaidele juhised.

 

Juhistes seisis veel, et kui loodus kutsub, siis pole kombekas oma loomulikke vajadusi rahuldada seal, kus juhtub, vaid ainult WC-s.

 

«Hoiatasime masaisid ka selle eest, et inglastel on kombeks alkoholi, eelkõige õlut tarbida ning siis nad muutuvad rumalamaks ja käituvad halvemini, kui nad tegelikult on,» laususid heategevusorganisatsiooni esindajad.

 

Tansaania maapiirkonnast pärit kuus meest jooksevad 13. aprillil Londoni maratoni, kandes oma rahvusrõivaid ning oda ja kilpi. Mehed koguvad oma jooksuga raha heategevuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles