Pidulised annetasid loomadele 11 258 krooni

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birjo Piiroja ja Taimi Kaasiku käes ja laual oleva rahaga saab varjupaik hulga uusi koerakuute ehitada.
Birjo Piiroja ja Taimi Kaasiku käes ja laual oleva rahaga saab varjupaik hulga uusi koerakuute ehitada. Foto: Urmas Luik

Kuursaali kuuendal sünnipäeval annetasid pidulised kahe päeva jooksul Pärnu kodutute loomade varjupaiga heaks 11 258 krooni, raha läheb koerakuutide ehituseks.


„Arvan, et siit tuleb 5000 krooni kindlasti,” pakkus Birjo Piiroja enne, kui ta hakkas täna koos Pärnu kuursaali juhataja Taimi Kaasikuga tühjaks kummutama kupüüre täis annetuskasti.



Pärnu kodutute loomade varjupaiga administraator eksis. Pooletunnine rahatähtede kokkulugemine andis annetuse suuruseks poole kopsakama rahasumma.



Ehkki summa on märkimisväärne, ei piisa sellest varjupaigas asu leidnud koertele 18 uue kuudi ehitamiseks: realiseerimist ootav plaan küsib pisut alla 40 000 krooni.



„Meie Soome koostööpartner toetab meid 1000 euroga, nii et peame ise nuputama, kust puuduv raha juurde leida,” tõdes Piiroja.



Kuigi varjupaik on sõlminud 19 Pärnumaa omavalitsusega koostööleppe, kulub valdadest-linnadest saadav raha majapidamiskuludeks, investeeringuiks seda ei jätku.



Kolleegidega annetuste kogumise mõtte algatanud Kaasik märkis, et idee tuli südamest ega olnud dikteeritud tahtest teenida tähelepanu. „Mõtlesime alguses, et teeme korjanduse lastekodulastele, aga siis leidsime, et nemad on tänapäeval kaitstud, nii tulid loomad,” rääkis ta.



Juhataja oli seda meelt, et analoogseid heategevuslikke ettevõtmisi algatab kuursaal edaspidigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles