Galerii: Onu Eskimo tähistas 102. sünnipäeva

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul algasid Tartus Eesti legendaarseima jäätisemeistri Evald Rooma 102. aasta sünnipäevapidustused.

Evald Rooma põhiline sünnipäevasoov, et lapsed sel päeval jäätist saaks, oli juba hommikust peale Jätsiabiga tagatud.

Evaldi enda tervis oli aga täna hommikul väikse vimka teinud ning sel ajal, kui õnnitlema saabusid Tartu linnapea Urmas Kruuse ja Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk, oli vanahärra haiglas arstide hoole all.

«Õnneks on haiglast tulevad uudised head – Evald on rõõmsas tujus ning õnnelik oma sünnipäevapidustuste üle. Saime Evaldi algatatud traditsiooni, lüüa kokku Onu Eskimo banaaniplombiire, seekord vaid õnnitlejatega omavahel teha. Rõõmsat tuju hoidsime üleval arstidelt tulnud julgustavate sõnumitega, et tegemist võis olla väikese sünnipäevaärevusega. Soovime talle palju jõudu ja tervist!» ütles Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk.

Onu Eskimo sünnipäev jätkus kell 13 Tartu Kaubamaja Küüni tänava poolsel küljel avatud Onu Eskimo välikohvikus. Evald Rooma auks valmistas tuntumaid Eesti skulptoreid Tiiu Kirsipuu jääskulptuuri, mis kujutas pingviini ja pulgajäätist ning mille valmimist said jälgida kõik huvilised. Külalisi võõrustas Vanemuise näitleja Jüri Lumiste, kes kõneles ka Onu Eskimo teest algajast jäätisemeistrist Eesti jäätiselegendiks. AS Balbiino jagas jäätisesõpradele üle 400 Onu Eskimo banaaniplombiiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles