Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Europarlamenti pääsesid «Paris Hilton», kommunist ja globaliseerumisvastane

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Rumeenia «Paris Hiltoniks» kutsutud Elena Basescu
Rumeenia «Paris Hiltoniks» kutsutud Elena Basescu Foto: AP / Scanpix

Rumeenia presidendi Traian Basescu noorim tütar Elena Basescu pääses Europarlamenti.

Sõltumatu kandidaadina üles seatud 29-aastast naist tuntakse tema kodumaal kui kohalikku Paris Hiltonit, kirjutab euobserver.com.

Valimiskampaania jaoks muutis peolooma ja modellina tuntud naine oma välimust konservatiivsemaks.

Presidendi sõnul osutus ta tütar nutikamaks, kui ta arvanud oli. Varem kogus Elena Basescu kuulsust sellega, et toetas kanepi kasutamise lubamist.

Kuuldes oma edust, teatas preili Basescu, et liitub uuesti tema isa poolt juhitava parempoolse parteiga, millest ta enne enda kandidaadiks üles seadmist lahku lõi.

Europarlamenti pääses ka 74-aastane lätlane Alfreds Rubiks, kes 18-aastat tagasi oli vastu Läti eraldumisele Nõukogude Liidust.

1991. aastal oli Rubiks Läti kommunistliku partei juht.

Roheliste edu Prantsusmaal tähendab seda, et Euroopa parlamenti pääses ka globaliseerumise vastasena tuntud farmer Jose Bové.

Bové sai tuntuks 1999. aastal, kui ta koos toetajatega hävitas Millaus McDonald`s restorani. Selle eesmärgiks oli avalikkuse ette tõsta restoraniketis kasutatav hormoonliha, millest kotlette valmistati. Bové pandi kolmeks kuuks trellide taha.



Tagasi üles